Daley Blind
NOS Voetbal

Blind en Reijnders vallen af in selectie Oranje voor Nations League

Daley Blind en Tijjani Reijnders zijn afgevallen voor de definitieve selectie van Oranje voor de Nations League. De twee staan wel stand-by voor het toernooi, indien andere spelers geblesseerd raken of ziek worden.

Bondscoach Ronald Koeman maakte maandagavond zijn selectie van 23 man bekend. Eerder op de dag werd al bekend dat Memphis Depay wegens een blessure niet in actie kan komen.

  • ANP/NOS
  • ANP/NOS

Met de keuze voor Blind en Reijnders laat Koeman zijn meest en minst ervaren speler uit de vorige selectie van 26 man afvallen. 101-voudig international Blind kwam het afgelopen jaar bij Bayern München nauwelijks aan spelen toe. De 33-jarige verdediger speelde op 11 maart zijn laatste van slechts vier competitieduels in Duitse dienst.

Reijnders was dit seizoen bij AZ wel verzekerd van een basisplaats. De 24-jarige middenvelder behoorde voor de eerste keer tot de selectie van Oranje.

Zestien spelers op trainingsveld

Met zestien spelers trainde Oranje vandaag voor het eerst in Zeist, in aanloop naar de Final Four van de Nations League. Ook de komende twee dagen trainen zij, daarna volgen twee vrije dagen.

Reijnders vandaag op de training bij Oranje in Zeist

Enkele spelers van buitenlandse clubs sluiten pas op zaterdag 10 juni aan. Denzel Dumfries (Inter) en Nathan Aké (Man City) spelen zaterdagavond nog de Champions League-finale en voegen zich daarna als laatste bij de Oranje-selectie.

Op woensdag 14 juni speelt Oranje in de halve finale in De Kuip tegen Kroatië. Tot en met dat duel blijven Blind en Reijnders meetrainen, zodat ze direct bij de groep kunnen aansluiten in geval van blessures.

In de andere halve finale in Enschede staan Spanje en Italië tegenover elkaar. Op zondag worden de wedstrijd om de derde plaats en de finale gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl