NOS Voetbalā€¢

Oranje-doelman Flekken naar Premier League, tekent voor vier jaar bij Brentford

Mark Flekken stapt over naar het Engelse Brentford. De club uit Londen eindigde afgelopen seizoen als negende in de Premier League. De doelman, die vier interlands speelde voor Oranje, heeft voor vier jaar getekend.

Naar verluidt betaalde Brentford dertien miljoen euro voor Flekken. Daarmee is hij de op-vier-na duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

Komt over van Freiburg

De 29-jarige Flekken keepte sinds 2018 voor het Duitse SC Freiburg. Afgelopen seizoen behaalde hij dertien clean sheets, het hoogste van de hele Bundesliga.

Maandag riep bondscoach Ronald Koeman hem op voor de Nations League-Finals, die over twee weken in eigen land worden gespeeld. Zijn debuut bij Oranje maakte hij onder de vorige bondscoach Louis van Gaal.

"Ik kijk erg uit naar mijn tijd in Brentford en het is erg fijn om hier te zijn", zegt Flekken. "Als je mij zeven jaar geleden, toen ik in de derde divisie van Duitsland uitkwam, had verteld dat ik op een dag in de Premier League zou spelen, had ik je voor gek verklaard. Het is een droom die uitkomt en mijn volgende stap. Ik hoop dat we als team en als club ook de volgende stap kunnen zetten."

Afgelopen seizoen zette Flekken met Freiburg een knappe prestatie neer door als vijfde te eindigen in de competitie en zich te plaatsen voor de Europa League.

Ook Brentford heeft een sterk seizoen achter de rug. Twee jaar na de promotie naar de Premier League, eindigden 'The Bees' op een knappe negende plaats. Brentford kwam slechts twee punten tekort voor Europees voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl