Na korte steunbetuiging aan Timber wint Arsenal in Londense derby van Palace

Arsenal is dankzij een moeizame 0-1 zege op bezoek bij Crystal Palace nog foutloos in de Premier League. Net als titelverdediger Manchester City en Brighton & Hove Albion hebben de 'Gunners' zes punten uit de eerste twee duels.

De Londense derby tussen Crystal Palace en Arsenal werd voorafgegaan door een korte steunbetuiging aan Jurriën Timber. Bij de teamfoto voor de aftrap toonden de spelers van Arsenal het shirt met nummer 12 van de verdediger. De international van Oranje liep vorige week bij zijn debuutwedstrijd een kruisbandblessure op, die hem de rest van het seizoen aan de kant zal houden.

Met de Japanse linksback Takehiro Tomiyasu op de plek van Timber begon Arsenal verder ongewijzigd aan de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Mikel Arteta kreeg in de eerste helft twee grote kansen, maar die waren niet aan Eddie Nketiah besteed. De spits schoot eerst op de paal en bij zijn tweede poging lobde hij de bal van dichtbij over het doel van Palace.

Cruciaal moment in de wedstrijd: Palace-doelman Johnstone vloert Arsenal-spits Nketiah

Kort na rust was Nketiah wel betrokken bij de 0-1. Bij een snel genomen vrije trap ontsnapte hij aan de aandacht van de Palace-defensie. Doelman Sam Johnstone reageerde ook te laat en gleed de spits vervolgens onderuit: penalty. Vanaf elf meter stuurde Martin Ødegaard de doelman de verkeerde hoek in.

Rood

Halverwege de tweede helft moest Arsenal met tien man verder, omdat Timbers vervanger Tomiyasu van het veld werd gestuurd. De linksback kreeg eerst geel voor tijdrekken en even later voor vermeend vasthouden van Jordan Ayew, al leek er weinig aan de hand.

Na de zwaar bestrafte rode kaart hield Arsenal zonder grote problemen stand, al was er nog één hachelijk moment. Palace claimde ook een strafschop toen Eberechi Eze onderuit ging na een tikje van Thomas Partey, maar scheidsrechter David Coote en de VAR zagen er geen overtreding in.