NOS Voetbal

Arsenal rekent dit seizoen niet meer op Timber: 'Grote klap voor hem en voor ons'

Arsenal-trainer Arteta rekent dit seizoen niet meer op geblesseerde Timber

Trainer Mikel Arteta rekent dit seizoen niet meer op Jurriën Timber, zo vertelde de manager van Arsenal op de persconferentie voor het duel met Crystal Palace. "Het is een grote klap, zowel voor hem als voor het team."

De Spanjaard noemt de van Ajax overgekomen verdediger een 'speciaal persoon'. "Ik denk dat hij nu begint te beseffen hoe ernstig de blessure is, maar hij zit op een goede plek. We zijn allemaal bereid om hem te helpen, maar het wordt een lang traject."

Timber viel zaterdag bij zijn debuut in de Premier League na vijftig minuten uit in de gewonnen wedstrijd tegen Nottingham Forest. Strompelend verliet hij het veld na een tik op zijn rechterknie. Uit onderzoek bleek hij de voorste kruisband te hebben beschadigd.

Navraag bij Timber zelf leert dat het herstel zes tot acht maanden zal duren. Hij heeft dus nog hoop om dit seizoen in actie te komen en het EK te halen.

Blessure nummer zoveel in nog prille seizoen

Daarmee is de Oranje-international niet de enige speler die al vroeg in het Premier League-seizoen geblesseerd raakt. Ook Kevin De Bruyne (Manchester City) en Tyrone Mings (Aston Villa) staan aan de kant met blessures. Arteta kreeg de vraag of het een gevolg is van de uitpuilende voetbalkalender.

Jurriën Timber grijpt naar zijn knie

"Je hebt ook nog Thibaut Courtois, Eder Militao (beiden Real Madrid, red.) en Emiliano Buendía (Aston Villa, red.)", somde Arteta op. "Dus er is wel iets. Het is te veel voor de spelers", aldus Arteta, die het niet snel ziet verbeteren.

"De komende 36 maanden kun je beter niet op de kalender kijken, want het is ongelooflijk wat er nog allemaal komt. Ik weet niet wie precies zijn stem moet verheffen, maar ik maak me grote zorgen."

Komende zomer staat het EK in Duitsland op het programma. Van 14 juni tot 14 juli wordt er gestreden om de Europese titel. Daar hoopt Timber met Oranje, dat zich nog moet plaatsen, bij te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl