Timber krijgt verzorging aan zijn knie op het veld in de wedstrijd tegen Notthingham Forest
NOS Voetbal

Knieblessure Timber ernstig: Oranje-international maanden eruit

Slecht nieuws voor Jurriën Timber: de verdediger van Arsenal en het Nederlands elftal staat maandenlang aan de kant. Zaterdag viel Timber na vijftig minuten uit in de gewonnen wedstrijd tegen Nottingham Forest. Het was Timbers debuut in de Engelse Premier League.

Het duel waarin het mis ging, was er een zoals duizenden. De 22-jarige verdediger kleunde erin nadat hij een speler van Nottingham Forest onder druk had gezet. Timbers rechterknie kreeg wel een tikje, maar op het eerste gezicht leek er weinig mis te gaan. Tot hij bleef liggen. Strompelend verliet Timber het veld.

Scans en onderzoeken hebben ruim een dag later uitgewezen dat de schade groot is. Timber heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie beschadigd. De diagnose: maandenlang langs de kant.

Timber krijgt verzorging aan zijn knie op het veld in de wedstrijd tegen Nothingham Forest

Timber stapte half juli voor zo'n 40 miljoen over van Ajax naar Arsenal, waar hij een meerjarig contract heeft getekend. "Al die topwedstrijden in Engeland, ik wil mezelf laten zien op dat hoge niveau", glunderde Timber toen de transfer rond kwam.

Timber begon nog goed, met een prima voorbereiding en een basisplaats in het na penalty's gewonnen duel om de Community Shield met Manchester City.

Slecht nieuws Oranje

Voor Arsenal is de blessure van Timber een grote tegenvaller. Maar ook voor Oranje is het slecht nieuws. Bondscoach Ronald Koeman zal door Timbers blessure geen beroep kunnen doen op de verdediger tijdens de komende EK-kwalificatieduels.

Begin september voetbalt Oranje tegen Griekenland en Ierland. Een maand later treft Nederland in oktober Frankrijk en opnieuw Griekenland. In november speelt Oranje tegen Ierland en Gibraltar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl