Jurriën Timber
NOS Voetbal

Timber begint bij Arsenal: 'Kriebels in mijn buik? Ja, wel een beetje'

De transfer is nu officieel beklonken: Jurriën Timber is speler van Arsenal. De verdediger van het Nederlands elftal tekent een meerjarig contract in Londen. De Engelse topclub maakt zo'n 40 miljoen euro over aan Ajax. Met bonussen kan het bedrag nog met vijf miljoen euro oplopen.

Vanmorgen kwam Timber aan in Londen. In Nederland, een kwartier voordat zijn vliegtuig vertrok, stond hij verheugd de pers te woord. Of zo'n stap voor kriebels in zijn buik zorgt? "Wel een beetje. Voor mij is het al een tijdje bekend, maar nog steeds is zo'n dag prachtig om mee te maken."

Timber maakt transfer naar Arsenal: 'Hoop ooit terug te keren bij Ajax'

Vorige week nam Timber afscheid bij Ajax. "Ik heb een goede tijd gehad daar, ik begin de club zelfs vandaag al wel een beetje te missen."

Afgelopen transferzomer, toen de verdediger ook in belangstelling stond van grote clubs, koos Timber ervoor in Amsterdam te blijven. "Ik heb een goed gesprek gehad met Sven Mislintat (technisch directeur, red). Hij vond het mooi dat ik toen bleef. Daarom hebben ze deze zomer meegewerkt aan een transfer."

'Hoop ooit terug te keren bij Ajax'

De Amsterdammers draaiden een teleurstellend seizoen. De landskampioen van 2022 speelde weinig klaar in Europa, de bekerfinale werd verloren en Ajax werd derde in de eredivisie. Dat was voor Timber geen reden om nog een seizoen te blijven en iets recht te zetten.

"Ik ben blij met wat ik heb meegemaakt, dat hoort ook bij het stukje topvoetbal. Ik laat Ajax achter met een trots gevoel. Met de hoop om nog eens terug te keren ooit."

Nu is het tijd om te gaan. En ook om tweelingsbroertje Quinten Timber, waar hij tot voor kort nog op één kamer mee sliep, achter te laten in de eredivisie, bij Feyenoord. In oktober 2021 maakte de moeder van de broers een video, voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Utrecht (vorige club van Quinten), met twee piepjonge Timbers.

In de korte bijdrage droeg een van de twee een Barcelona-shirt. De ander een tricot van Arsenal. Daar wordt Jurriën nog even aan herinnerd vanmorgen. "Volgens mij ben ik degene met het Arsenal-shirt", glimlacht hij verstandig.

"We wonen nu al een paar maanden op onszelf, dus ik mis hem nu al. Dat wordt alleen maar meer. Maar dat hoort bij een stap maken naar het buitenland."

De blik moet op Arsenal. "Ze hebben een heel goed seizoen gespeeld, dat blijft wel hangen", legt Timber zijn keuze uit. De Gunners waren lang koploper in de Premier League, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor Manchester City.

De meerdere gesprekken met Mikel Arteta, de manager van de club uit Londen, gaven vertrouwen. "Het is geen geheim dat Arteta een toptrainer is. Voor mij alleen maar mooi dat van dichtbij mee te gaan maken."

Timber glundert. Hij kijkt uit naar het seizoen met z'n nieuwe club: "Al die topwedstrijden in Engeland... Ik wil mezelf laten zien op dat hoge niveau."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl