Winnend Arsenal ziet Timber geblesseerd uitvallen, debuut Danjuma bij Everton

Jurriën Timber kent een vervelende start in de Premier League. Hoewel zijn ploeg Arsenal zaterdagmiddag met 2-1 won van Nottingham Forest, kon de oud-Ajacied niet lachend van het veld. Hij moest na 50 minuten de strijd geblesseerd staken.

Bij Everton, dat met 1-0 verloor van Fulham, maakte Arnaut Danjuma zijn debuut.

De wedstrijd van Arsenal tegen Nottingham Forest begon een half uur later dan gepland. Fans hadden namelijk moeite om het stadion binnen te treden, dat kwam door 'ticketing-problemen', meldde de thuisclub.

Lange rijen voor het stadion, vlak voor de aftrap

Eenmaal binnen zagen de supporters van Arsenal een moeilijk eerste half uur van hun club. Nottingham Forest had de organisatie goed voor elkaar en zag spits Brennan Johnsen een enorme kans missen oog in oog met Arsenal-doelman Aaron Ramsdale.

Maar de thuisploeg, met Timber als linksback, brak na een half uur de ban. Gabriel Martinelli kreeg de bal met een hoogstandje voor de voeten van Edward Nketiah, die via een Forest-been raak schoot. Daarna was het Bukayo Saka die met een prachtig afstandsschot de 2-0 op het bord zette.

Timber geblesseerd

Timber kon de wedstrijd tegen Nottingham Forest niet uitspelen. De oud-Ajacied kwam vlak voor rust in botsing met Johnson en kwam daar niet fris uit. Na de rust leek het beter te gaan, maar toen de Utrechter zich verstapte, was het klaar. Hij moest meteen het veld verlaten.

Jurriën Timber verlaat geblesseerd het veld bij zijn Premier League-debuut

Zonder de Nederlander kreeg Arsenal nog wel een tegendoelpunt te verwerken. Anthony Elanga ging er op volle snelheid vandoor en wist Taiwo Awoniyi te vinden. De spits bracht de spanning terug tot 2-1.

Hoewel Arsenal en Nottingham er nog een doelpunt uit probeerden te persen, bleef het daar bij. Daardoor startte de nummer twee van het vorige seizoen met drie punten.

Vuurdoop Luton

Luton Town, waar Tahith Chong in de basis stond, heeft zijn vuurdoop in de Premier League verloren. Vorig seizoen promoveerde het voor de eerste keer in de clubgeschiedenis naar de allerhoogste voetbaldivisie. In het eerste duel was Brighton & Hove Albion FC vandaag met 4-1 te sterk.

Brighton, met Joël Veltman en keeper Bart Verbruggen op de reservebank, was de hele wedstrijd beter. Solly March, João Pedro, Simon Adingra en Evan Ferguson maakten de goals voor The Seagulls.

Carlton Morris

Carlton Morris, die tien minuten voor tijd voor de 2-1 zorgde, maakte het eerste Luton-doelpunt in de Premier League. De spits schoot een strafschop binnen.

Debuut Danjuma

Arnaut Danjuma heeft zijn eerste minuten voor Everton gemaakt. Thuis tegen Fulham (0-1), waar Kenny Tete de hele wedstrijd speelde, viel de aanvaller in na 72 minuten. Dit seizoen wordt hij aan de Engelsen verhuurd door Villarreal.

Nog geen dertig seconden daarna zag Danjuma de bezoekers scoren: Bobby Decordova-Reid gleed een voorzet van Andreas Pereira binnen. In de blessuretijd kreeg Danjuma - al dan niet in buitenspelpositie - nog een grote kans om gelijk te maken, maar de Nederlander miste.

Botman belangrijk, twee goals Isak

Alexander Isak en Sven Botman hebben een hoofdrol opgeëist in de 5-1 thuiszege van Newcastle United op Aston Villa. Voormalig Willem II-aanvaller Isak scoorde twee keer en één keer deed hij dat op aangeven van Sven Botman.

De eerste treffer van het duel werd gemaakt door debutant Sandro Tonali. Al na zes minuten schoot hij raak op aangeven van Anthony Gordon. Aston Villa maakte snel daarna gelijk. Een volley van Moussa Diaby vloog strak tegen de touwen: 1-1.

Daarna was het tijd voor de Alexander Isak-show. Uit een vrije trap kreeg Sven Botman de bal voor zijn voeten en de verdediger kon perfect klaarleggen voor de spits: 2-1.

Alexander Isak juicht uitbundig na zijn tweede treffer.

Na rust strafte Isak ook nog een grote fout van Konsa af met een prachtig stiftje over doelman Emiliano Martínez. Daarna tekende de voor Isak ingevallen Callum Wilson nog voor de 4-1 en zorgde Harvey Barnes voor de slottreffer: 5-1.