Scheidsrechter Stan Teuben dirigeert de spelers het veld af

Telstar-Cambuur twee keer stilgelegd, Emmen wint weer niet, Roda JC fier aan kop

Voor de tweede week op rij was het raak in de Keuken Kampioen Divisie. Opnieuw werd er een wedstrijd stilgelegd omdat er wat op het veld werd gegooid. Dit keer gebeurde dat tot twee keer toe in Velsen-Zuid bij het duel tussen Telstar en Cambuur.

Na twintig minuten en bij een 1-0 voorsprong voor de bezoekers uit Leeuwarden belandde er een bekertje op het gras. Scheidsrechter Stan Teuben twijfelde geen moment en dirigeerde de ploegen de catacomben in.

De wedstrijd ging na een korte pauze verder. De eerste helft kon zonder problemen worden uitgespeeld, maar het oogde bij tijd en wijle wel wat oververhit op het veld. Teuben slingerde behoorlijk wat spelers op de bon en ook beide trainers, Mike Snoei en Sjors Ultee, ontkwamen niet aan een gele kaart.

Twee penalty's

De ruststand, 2-0 voor het vorig seizoen gedegradeerde Cambuur, kwam tot stand door twee strafschoppen, beide benut door Milan Smit. Quinten van den Heerik bracht direct na rust de spanning terug, maar de treffer van Michael Breij zorgde weer voor een marge van twee.

Cambuur viert de 2-0

Bij het juichen vlogen er opnieuw bekers het veld op. Teuben kon dus niet anders dan wederom het spel tijdelijk stilleggen. Na een tweede pauze van enkele minuten kwamen de spelers toch weer terug het veld op. Snel na de hervatting moest Telstar-speler Jayden Turfkruier met een rode kaart definitief de kleedkamer opzoeken.

Met tien man kwam de thuisploeg toch nog een keer tot scoren, dankzij Zakaria Eddahchouri, maar de drie punten gingen naar de bezoekers uit Leeuwarden.

Emmen wacht nog op eerste zege

Emmen, gecoacht door Fred Grim, is na de degradatie van afgelopen seizoen nog wat zoekende in de eerste divisie en wacht nog op de eerste zege. Voor de tweede week op rij werd met 2-2 gelijkgespeeld.

FC Emmen-trainer Fred Grim is niet blij

Patrick Brouwer zette met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal de thuisploeg op voorsprong, maar twee goals van Soulyman Allouch zorgden nog voor rust voor een ommekeer. De Pool Piotr Parzyszek sleepte er nog een gelijkspel uit voor de Emmenaren.

Roda JC fier aan kop

Roda JC is het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. Na een 4-1 zege in de eerste speelronde, werd in de tweede speelronde ADO Den Haag met 3-0 opzij gezet. Enrique Peña Zauner was twee keer trefzeker, het derde en tegelijk mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Walid Ould-Chikh.

De club uit Kerkrade, die in 2018 degradeerde uit de eredivisie, gaat dan ook fier aan de leiding in de eerste divisie na de tweede overwinning van het seizoen.