MVV viert de winst op VVV

MVV opent eerste divisie met winst in Limburgse derby bij VVV, Willem II speelt gelijk

Waar de smaakmaker van vorig seizoen, Ruben van Bommel, met een goal en een assist namens AZ voor het eerst zijn kunsten vertoonde in de eredivisie, ging MVV Maastricht zondag goed van start in de eerste divisie. De Limburgers wonnen de derby bij VVV-Venlo met 3-1.

MVV eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats en VVV op de zevende, maar in beide onderlinge duels waren de Venloërs de sterkste. Bij de start van het nieuwe seizoen in de eerste divisie waren de rollen omgedraaid. De bezoekers sloegen vlak na rust toe.

Ferre Slegers tikte de openingsgoal van dichtbij binnen en Marko Kleinen vond van afstand het net. Via Simon Janssen bracht VVV de spanning in de 76ste minuut terug, maar Koen Kostons stelde de Maastrichtse zege met een strafschop veilig.

MVV-aanvaller Koen Kostons (m)

MVV voegde zich bij FC Groningen, Roda JC Kerkrade en FC Den Bosch, de teams die de eerste speelronde vrijdag begonnen met een overwinning. Met Jong AZ - Jong FC Utrecht en Jong PSV - Telstar wordt de eerste speelronde maandag afgesloten.

De Brabantse derby tussen FC Eindhoven en Willem II eindigde zondag in 1-1. Ringo Meerveld zette de Tilburgers in de eerste helft op voorsprong, maar Sven van Doorm maakte na rust gelijk voor de thuisploeg.