NOS Voetbal

Heracles vergroot chagrijn in Nijmegen: eredivisie-nieuwkomer verslaat NEC

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - NEC

Heracles Almelo heeft de eerste punten van het eredivisieseizoen binnen. Voor eigen publiek versloeg de gepromoveerde ploeg het getergde NEC met 2-1.

De Nijmegenaren hoopten in Almelo de nare smaak van de seizoensopener tegen Excelsior weg te poetsen, maar in plaats daarvan werd het chagrijn bij NEC alleen maar groter.

Voor eigen publiek leed het vernieuwde NEC vorige week een zure 4-3 nederlaag tegen de Rotterdammers. Daardoor stond de druk er flink op tegen de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

Voor de ruim 12.000 toeschouwers in Almelo was het in ieder geval een heuglijke avond; zij konden na een jaar met eerstedivisiewedstrijden op vrijdagavond weer van een wedstrijd op het hoogste podium genieten.

Ook de spelers hadden er zin in, zo leek het, want de ploeg van John Lammers begon energiek aan het duel. De thuisploeg zorgde voor de meeste dreiging in de beginfase, maar de eerste treffer viel toch aan de andere kant.

Met een harde tackle op de bal bezorgde Dirk Proper de bal bij spits Koki Ogawa, die met een geplaatst schot in de linkerhoek voor zijn tweede treffer van het seizoen tekende.

Ogawa maakt de openingstreffer in Almelo

Heracles moest even van bekomen van die tegentreffer, maar wist het doel op slag van rust twee keer bijna te vinden: verdediger Sven Sonnenberg kopte naast en Jetro Willems richtte zijn pegel net te ver naar links.

Na de pauze was NEC snel dicht bij een tweede treffer. Na een strakke pass van Lasse Schöne en een knappe aanname van Ogawa had Sontje Hansen de 0-2 op zijn schoen, maar Heracles-doelman Michael Brouwer hield zijn doel met een razendsnelle reflex leeg.

Loon naar werken

Tien minuten later kreeg Heracles loon naar werken. Na een voorzet van Navajo Bakboord schoot Emil Hansson na een vakkundige kapbeweging binnen. De Noors-Zweedse aanvaller, vorig seizoen met 16 treffers belangrijk bij het behalen van de titel, tekende voor zijn eerste eredivisiedoelpunt.

Jasper Cillessen hield zijn ploeg vervolgens op de been door een schot van Anas Ouahim naast te tikken, maar op een afstandsschot van de nummer 10 van Heracles had de ervaren NEC-doelman even later geen antwoord: 2-1.

Het Nijmeegse slotoffensief leverde nog veel gevaar op, maar doelman Brouwer speelde een dijk van een wedstrijd.

Bekijk de reacties van Schöne, NEC-trainer Meijer, Heracles-coach Lammers en Willems:

"Vandaag was wel iets beter dan vorige week zondag, maar zes goals tegen in twee wedstrijden is niet goed genoeg, dat is duidelijk", reageerde Schöne. "Hoe de goals vallen, daar word je wel gek van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl