Arjen Robben is terug bij FC Groningen
NOS Voetbal

Beginnend trainer Robben loopt stage bij FC Groningen: 'Een ontdekkingsfase'

Arjen Robben is terug bij FC Groningen. De oud-speler uit Bedum oriënteert zich momenteel op het trainersvak en loopt stage binnen de opleiding van de voetbalclub.

De 39-jarige Robben heeft in samenspraak met voetbalbond KNVB een traject uitgestippeld om zijn trainersdiploma's te behalen. Een onderdeel daarvan is de stageperiode bij Groningen.

Ontdekkingsfase

De voormalig aanvaller van PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München meldt zich twee dagen in de week op de club, waar hij zich zal bewegen tussen diverse teams. "Ik noem het voor mezelf nog een soort van ontdekkingsfase," licht Robben zijn terugkeer toe.

"Ik wil me nog niet vastpinnen. Ik wil vooral ontdekken en kijken of ik dit over een jaar nog steeds heel leuk vind en of het bij me past", zegt hij op de clubsite.

Bekijk hieronder het portret van Frank Heinen over Arjen Robben in zijn Studio Voetbal-rubriek 'Eindsignaal':

Eindsignaal: Arjen Robben

Robben kon vorig seizoen al even ruiken aan het trainersvak. Toen het team van zijn oudste zoon Luka bij amateurclub Be Quick 1887 een trainer nodig had, wilde Robben senior wel helpen. Hij was daar als vader immers toch al vaak te vinden. Eerst als grensrechter, later dus als trainer.

In maart verklapte Robben al dat hij bezig was met zijn papieren. "Maar ik heb nog geen concrete doelen of ambities", zei hij toen. Inmiddels is het dus tijd voor de volgende stap.

Robben, goed voor 96 interlands, begon en eindigde zijn carrière als speler bij FC Groningen. Zijn zoons Kai en Luka spelen er momenteel in de jeugdopleiding van de club uit de eerste divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl