Mohammed Ihattaren
NOS Voetbal

Ihattaren duikt op in Turkije en tekent voor vier jaar bij Samsunspor

Een nieuw avontuur voor Mohamed Ihattaren: hij verkast naar Turkije. De oud-speler van Ajax en PSV tekent, mits hij de medische keuring doorstaat, een vierjarig contract bij Samsunspor.

Juventus en de 21-jarige Ihattaren besloten afgelopen week definitief uit elkaar te gaan, waarna de linkspoot transfervrij op te pikken was. Samsunspor, dat vorig seizoen promoveerde naar de Süper Lig, neemt hem nu over. Fans wachtten hem dinsdagnacht op in Turkije.

Veelbelovende carrière

Op vroege leeftijd brak Ihattaren door bij PSV. In die periode schopte hij het tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Na problemen met toenmalig trainer Roger Schmidt vertrok Ihattaren naar het Italiaanse Juventus.

In Italië raakte de middenvelder op een zijspoor. Een verhuur aan Ajax volgde. Hij draaide tijdens de voorbereiding op vorig seizoen aardig mee, maar vervolgens verdween de middenvelder van de trainingen.

Wegens vermeende bedreigingen uit het criminele circuit kon Ihattaren zich enige tijd niet vertonen bij Ajax. Eind 2022 en begin 2023 werd hij zelfs gearresteerd. Eerst omdat de Utrechter iemand bedreigd zou hebben, later vanwege een conflict in relationele sfeer. Vrij gauw werd Ihattaren in beide gevallen vrijgelaten.

Ajax nam in oktober 2022 afscheid van Ihattaren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl