De speelsters van Oranje op de training
NOS Voetbal

Oranje traint zonder zieke Van der Gragt en Pelova, Beerensteyn wel aanwezig

Victoria Pelova en Stefanie van der Gragt zijn ziek. De twee voetbalsters van Oranje ontbraken op de eerste training na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten (1-1).

Een KNVB-woordvoerster zegt dat beide speelsters donderdag ziek zijn geworden. Van der Gragt heeft "lichte klachten". De centrale verdedigster ging in de rust tegen de VS al terug naar het hotel. Haar wissel had niets te maken met een hoofdblessure, zoals het aanvankelijk leek.

"Steef is een beetje ziek. Zo ziek dat ze gister niet verder kon spelen", bevestigt bondscoach Andries Jonker. "Ze zit apart op de kamer, eten wordt gebracht. Ze moet dingen alleen doen even."

Voor Pelova geldt hetzelfde. "We hebben er twee op hun kamer, die met z'n tweeën apart eten. Ze worden weggehouden van de groep, dat is ook logisch", aldus Jonker. "Het is nu uitzieken."

Jonker over zieke Van der Gragt en Pelova: 'Apart op kamer, eten wordt gebracht'

Vier dagen voor de belangrijke laatste groepswedstrijd tegen Vietnam is een grotere ziekte-uitbraak het laatste dat de bondscoach wil. "Je moet hier wel mee uitkijken. Iedereen loopt op de toppen van zijn kunnen en dan ben je extra kwetsbaar. Dus we nemen alle maateregelen die we kunnen nemen."

Of Van der Gragt en Pelova kunnen spelen tegen Vietnam is zeer de vraag. "We hebben gelukkig een extra dag en het ziet er niet naar uit dat ze ernstig ziek zijn, maar het is afwachten."

Looptraining

De rest van de speelsters trainde onder toeziend oog van KNVB-directeur Nigel de Jong in basiskamp Tauranga, waar het team op de avond na de wedstrijd in hoofdstad Wellington al arriveerde.

Ook Lineth Beerensteyn, die in het eerste duel tegen Portugal geblesseerd raakte, stond op het trainingsveld. Weliswaar met een aangepast programma. "We hebben goede hoop dat ze dit WK nog in actie komt, maar ik kan niet voorspellen of dat al tegen Vietnam is", zei Jonker.

Een groot deel van de speelsters die tegen de VS in de basisopstelling stonden, deed vrijdag een looptraining terwijl de wissels andere oefeningen deden. Alles staat nu in het teken van het laatste groepsduel met Vietnam. Tegen wie Jonker hoopt dat Oranje zich in eerste instantie plaats voor de achtste finales, en stiekem dat Nederland groepswinst kan afdwingen.

Jonker wil groep winnen met Oranje: 'Lijkt verstandig, en terug naar Sydney'

"We hebben een kans. Dat had vooraf niet iedereen gedacht, maar wij hebben er wel in geloofd. We willen die poule als eerste of tweede eindige. Bij voorkeur als eerste."

Dan speelt Oranje tegen de nummer twee uit de poule van Zweden, Italië, Argentinië en Zuid-Afrika. "Het lijkt verstandig om onze poule te winnen. Los daarvan gaan we dan terug naar Sydney. En daar hebben we het goed naar onze zin gehad."

Zaterdag krijgen de speelsters vrij. Maandag vliegt Oranje naar Dunedin, waar de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Vietnam dinsdag op het programma staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl