Stefanie van der Gragt in duel met de Verenigde Staten
NOS Voetbal

Blessure Van der Gragt valt mee: wissel tegen VS uit voorzorg

De blessure van Stefanie van der Gragt, verdediger van het Nederlands elftal, lijkt mee te vallen. De KNVB meldt dat ze uit voorzorg in de rust in de kleedkamer is achtergebleven zodat ze op dit WK inzetbaar zal zijn, want de hoop is gevestigd op de knock-outfase.

Van der Gragt speelde meer dan honderd interlands en is een van de vaste waarden van het Nederlands elftal. Zij liet in april weten na het WK in Nieuw-Zeeland en Australië te stoppen met voetballen. Ze gaat aan de slag als technisch manager van AZ Vrouwen.

Oranje speelde in het stadion in Wellington gelijk (1-1) tegen de Verenigde Staten. Bij een kopduel tijdens een corner raakte Van der Gragt in de 37ste minuut met haar hoofd dat van een Amerikaanse. Ze liep een beetje groggy van het veld en moest even verzorgd worden langs de kant. Op aanraden van de teamarts wisselde Andries Jonker tijdens de rust zijn "rots in de branding".

Volgens de Oranje-bondscoach had de scheidsrechter eerder moeten ingrijpen, omdat het een te felle wedstrijd werd. "Het begon op een slagveld te lijken."

Van de Donk en Lyon-teamgenoot Horan kunnen na opstootje weer lachen: 'Volle respect'

Ook Daniëlle van de Donk kwam gehavend van het veld. In blessuretijd knalde ze met haar hoofd tegen dat van Rose Lavelle en werd minutenlang behandeld. Ze had een hoofdwond die flink bloedde en had een badmuts nodig om het verband op z'n plaats te houden.

Beerensteyn niet in actie

De geblesseerde Lineth Beerensteyn, de vervanger van topspits Vivianne Miedema vanwege knieletsel, kon tegen de VS niet in actie komen. Beerensteyn viel in de slotfase van het openingsduel van Oranje met Portugal (1-0 winst) geblesseerd uit. Op beelden was te zien dat ze met krukken het stadion verliet. De schade lijkt mee te vallen, hoewel haar meespelen tegen Vietnam en mogelijk de knock-outfase onzeker is.

Beerensteyn verlaat stadion op krukken, ernst blessure onduidelijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl