Efficiënt hockeyende Oranjemannen zijn Spanje de baas in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League een lastige wedstrijd tegen Spanje gewonnen. In Londen waren de Spanjaarden lange tijd de betere ploeg, maar Nederland was veel efficiënter: 3-2.

Het de vijfde zege in de Pro League voor Nederland. Maandag speelt de ploeg in Londen opnieuw tegen Spanje.

Koen Bijen scoorde twee keer voor Nederland

De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee speelde slordig in het eerste kwart en Spanje kwam uit de eerste corner op voorsprong.

Het tweede kwart was van Nederland een stuk beter, maar Dennis Warmerdam miste een kans op de 1-1 en doelman Adrian Rafi was attent bij een backhand van Boris Burkhardt.

Oranje op voorsprong

Steijn van Heijningen wist vlak na rust uit een rebound van een corner wel te scoren en vlak voor het einde van het derde kwart maakte Koen Bijen er via Rafi's stick 2-1 van.

Bijen tikte, kiezelhard en met precisie bediend door Jasper Brinkman, ook de 3-1 binnen. Spanje deed vlak voor tijd uit de strafcorner nog iets terug.