Nederland viert een treffer van Timo Boers
NOS Sport

Revanche hockeyers op Australië, talenten Telgenkamp en Boers blinken uit

De Nederlandse hockeyers hebben het tweede treffen met Australië in de FIH Pro League in Eindhoven wel gewonnen. Na de 2-7 afgang van vrijdag toonde de jonge formatie van coach Jeroen Delmee snel en knap herstel: 5-2.

Timo Boers (19) en Duco Telgenkamp (20) maakten ieder twee treffers voor Oranje. Den Bosch-verdediger Boers maakte uit een strafcorner de eerste en de laatste treffer van de avond. Kampong-aanvaller Telgenkamp maakte twee velddoelpunten. Hij staat na drie interlands al op vijf treffers.

Na de openingstreffer van Boers kwam Australië nog op 1-1 via Nathan Ephraums, die profiteerde van een fout van Floris Middendorp. Vervolgens zorgde Tjep Hoedemakers voor een nieuwe voorsprong en even later maakte Telgenkamp de 3-1.

Duco Telgenkamp

Uit een strafcorner van Jeremy Hayward viel de Australische aansluitingstreffer, maar Telgenkamp bracht de marge weer terug op twee. Daarna was het slotwoord aan Boers: 5-2.

Met de wedstrijd tegen Australië werd de Pro League-serie in Eindhoven afgesloten. Vrijdag en volgende week maandag speelt Nederland in Londen tegen Spanje.

Stand FIH Pro League

1. India 16-30
2. Groot-Brittannië 12-26
3. Australië 14-19
4. Spanje 8-17
5. Nederland 8-14
6. Argentinië 14-13
7. België 8-12
8. Duitsland 8-11
9. Nieuw-Zeeland 8-2

Alle landen spelen tweemaal tegen elkaar. De ploeg die na zestien duels de meeste punten heeft, wint de Pro League. Nederland is titelverdediger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl