Duco Telgenkamp viert zijn treffer tegen India
NOS Sport

Hockeyers winnen dag na zware nederlaag wel van India in Pro League

Na de hockeyvrouwen hebben ook de Nederlandse hockeymannen een volgende overwinning geboekt in de Pro Hockey League in Eindhoven. Een dag na de 7-2 oorwassing tegen Australië toonden ze lichtelijk herstel door India met 3-2 te verslaan.

Woensdag troffen beide ploegen elkaar ook al in Brabant en ook toen wist de ploeg van bondscoach Jeroen Delmee winnend van het veld te stappen. Na een vroege tegengoal won Nederland dat duel met 4-1.

Dit keer kwam Oranje zelf snel op 1-0. Duco Telgenkamp was attent bij een afgeslagen bal en tikte bij de tweede paal binnen. In het tweede kwart kwam India langszij via Sanjay waarna er tot de rust niet meer gescoord werd.

Bondscoach Jeroen Delmee moedigt zijn ploeg aan

Nadat aan beide kanten een doelpunt was afgekeurd, tikte Boris Burkhardt, na een mooie pass van Luke Dommershuijzen, de 2-1 binnen. Tjep Hoedemakers leek met de 3-1 de thuisploeg in veilige haven te brengen, maar dankzij een treffer van Gurjant Singh werd het toch nog bibberen.

Zeker toen India vlak voor tijd, na ingrijpen van de videoscheidsrechter, nog een strafcorner kreeg. Die werd door Oranje afgeslagen waardoor de zege een paar tellen later alsnog binnen was.

Programma

Maandag gaat voor Oranje het toernooi verder, dan kan het revanche nemen op Australië. Dat duel begint om 19.40 uur in Eindhoven. Daarna vertrekt de ploeg van Delmee naar Londen voor twee duels met Spanje. Aan het einde van de maand gaat het toernooi verder in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl