Joep de Mol treurt in de wedstrijd tegen Australië

Hockeyers met zevenklapper afgedroogd door Australiërs in Pro League

De Nederlandse hockeyers zijn in de Pro League afgedroogd door Australië. De Aussies gaven de jonge, onervaren ploeg van Jeroen Delmee in Eindhoven een flinke berg huiswerk mee. Het werd 7-2 voor de Australiërs.

In het eerste kwart kon Oranje, afgezien van een gestopte strafcorner van Seve van Ass, niets creëren. Australië scoorde wel. En veel.

Tom Craig (spelend in de hoofdklasse voor Klein Zwitserland) legde er twee in, onder meer na een mooie splijtende bal van routinier Eddie Ockendon. Lachlan Sharp deed hetzelfde na een listig passje van Daniel Beale.

Via Nathan Ephraums, opnieuw Craig en een strafcorner van Den Bosch-speler Jeremy Hayward denderde de ploeg van trainer Colin Batch door.

David Huusen (rechts) verdedigt
    Keeper Pirmin Blaak duikt naar de bal

Oranje praatte zichzelf moed in en vlak voor rust deed Miles Bukkens - speler van landskampioen Pinoké - iets terug: 1-5. Een kleine opsteker voor Oranje, maar het kon de wedstrijd in het derde en vierde kwart niet meer spannend maken.

Blake Govers bracht de marge weer op vijf met een steenharde rebound en in het vierde kwart was Ephraums de wankele Nederlandse defensie nogmaals te slim af. Met een strafcorner gaf Bukkens de score een iets draaglijker aanzien.

Maandag herkansing tegen Australië

Zo kreeg de overwinning op India van afgelopen woensdag (4-1) geen goed vervolg. Na zes duels in de Pro League staat Nederland pas op twee zeges. Zaterdag volgt een nieuwe ontmoeting met India en maandag is Australië weer de tegenstander.