Maria Verschoor
NOS SportAangepast

Hockeyfeestje in Eindhoven: vrouwen en mannen winnen overtuigend in Pro League

Zowel de Nederlandse hockeyvrouwen als de Nederlandse hockeymannen hebben vanavond in Eindhoven een overwinning geboekt in de Pro League.

De vrouwen trakteerden in hun eerste interland van 2023 China, dat gecoacht wordt door voormalig Oranje-bondscoach Alyson Annan, op een 4-0 nederlaag en blijven ook na vijf wedstrijden maximaal presteren in de Pro League.

De mannen boekten daarna een knappe 4-1 overwinning op India, pas hun tweede zege in vijf Pro League-duels. Alle doelpunten werden gemaakt door debutanten.

Donderdag nemen de vrouwen het op tegen Australië, datzelfde land treffen de mannen een dag later.

Boris Burkhardt

De mannen van bondscoach Jeroen Delmee begonnen niet goed: Tijmen Reyenga hield met de voet een strafcorner tegen, waarna Manpreet Singh een strafbal binnenschoof en India op voorsprong zette.

De broer van Tijmen, Pepijn Reyenga, maakte zijn debuut en bracht de stand vrij snel daarna op gelijke hoogte. De stand bleef vervolgens lang gelijk, tot het derde kwart. Boris Burkhardt, ook een debutant, pushte een strafcorner van Oranje snoeihard in de linkerbovenhoek: 2-1.

Duco Telgenkamp, die vanavond ook voor het eerst in het Oranjeshirt speelde, maakte het debutantenfeest compleet. Hij was verantwoordelijk voor zowel de 3-1 als de 4-1. Doelman Pirmin Blaak stond in de slotfase nog even in de spotlights: hij stopte een strafbal.

Vliegende start

De Oranjevrouwen van bondscoach Paul van Ass zette China al snel op een 2-0 achterstand. Felice Albers scoorde na een een-tweetje met Yibbi Jansen en Luna Fokke zag een voorzet onbedoeld in het doel belanden. Voor het 21-jarige talent was het haar eerste interlanddoelpunt.

Alyson Annan

Pal voor rust kreeg China een enorme kans. Chen Yang liep alleen op het doel af. Ze wipte de bal verrassend op, tikte die over de keepster heen, maar zag haar knappe poging net naast het doel verdwijnen.

In het restant van het duel waren de Nederlandse hockeysters beter. Het was wachten op de beslissing, Marijn Veen zorgde daarvoor. Met een dribbel passeerde ze de keepster en maakte ze met haar backhand de 3-0.

Snelle counter

Niet veel later kreeg China de eerste strafcorner, die op de lat belandde. In een snelle counter zorgde Oranje vervolgens voor het slotakkoord: Joosje Burg was het eindstation (4-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl