Teleurstelling bij Nederland
NOS Sport

Australische hockeysters bezorgen Oranje eerste puntenverlies in Pro League

De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League in de achtste wedstrijd hun eerste puntenverlies geleden. Op het complex van Oranje-Rood in Eindhoven werd het 3-3 tegen Australië. Het bonuspunt ging naar de Australische hockeysters, omdat zij de shoot-outs beter namen (2-1).

Oranje won donderdag nog met 7-2 van de Australië, dat hun cornerverdediging dit keer beter op orde had. Maria Verschoor zorgde na een mooie aanval al wel vrij snel in de wedstrijd voor de 1-0.

Na de gelijkmaker van Brooke Peris, bracht Yibbi Jansen Nederland door een prachtige cornervariatie weer op voorsprong (2-1). Australië profiteerde echter van wat foutjes en pakte zomaar een 3-2 voorsprong via Ambrosia Malone en Maddison Brooks.

Met een keiharde backhand maakte Albers nog voor rust de 3-3, maar daarna viel het doelpuntrijke duel in de warme zon droog. Er werd niet meer gescoord in de reguliere speeltijd.

Anne Veenendaal probeert Stephanie Kershaw af te stoppen

In de shoot-outs voor een bonuspunt was alleen Xan de Waard trefzeker namens Nederland. Malone en Stephanie Kershaw maakten de doelpunten voor Australië.

Nederland heeft na acht wedstrijden 22 punten en staat op een derde plek. Argentinië en Australië hebben allebei 26 punten, maar hebben aanzienlijk meer wedstrijden gespeeld (dertien en veertien).

Nederland speelt volgende week zaterdag weer. In Londen is de Verenigde Staten, dat een na laatste staat, de tegenstander.

De Hockey Pro League is een jaarlijkse landenwedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl