Hedwiges Maduro
NOS Voetbal

Technische staf Ajax compleet: Maduro tekent voor drie jaar als assistent

De technische staf van Ajax is compleet: Hedwiges Maduro wordt de nieuwe assistent-trainer bij Ajax. De voormalig profvoetballer tekent een contract van drie jaar.

Er gingen al langer geruchten rond dat de 38-jarige Almeerder zich aan zou sluiten bij zijn oude club, maar de deal kwam nog niet rond. De club uit Amsterdam was na het aanstellen van de Haagse Maurice Steijn als hoofdcoach op zoek naar een assistent met 'Ajax-dna'.

Na de promotie naar de eredivisie was Almere City FC nog druk bezig met feestvieren toen Ajax op de deur klopte om Maduro op te halen.

Maduro kan overstap naar Ajax niet bevestigen: 'Eerst genieten van huldiging Almere'

De kersverse eredivisieclub had de gewilde Maduro liever nog even gehouden. Zijn contract liep nog een jaar door, maar tegen Ajax kon Almere City niet op.

"We waren maar wat graag de eredivisie ingegaan met Hedwiges Maduro als assistent-trainer. Tegelijkertijd hebben we ook uit respect voor Hedwiges geluisterd naar zijn verhaal en gunnen we hem deze stap", laat algemeen directeur John Bes weten.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax is in ieder geval blij met de komst van Maduro: "Het is voor ons belangrijk dat Hedwiges erbij komt. Ik ben erg blij dat we alle trainersposities voor het eerste elftal nu hebben ingevuld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl