NOS Voetbal

Almere City voor circa vijfduizend fans gehuldigd voor promotie naar eredivisie

Feest in Flevoland: Almere City viert promotie naar eredivisie

Almere City FC is maandagavond gehuldigd voor de promotie naar de eredivisie. Volgens Omroep Flevoland kwamen er zo'n 4.000 tot 6.000 supporters af op de festiviteiten.

De huldiging vond plaats aan de Esplanade in het centrum van de stad. Almere City is de eerste club uit de provincie Flevoland die op het hoogste niveau gaat spelen.

Onder luid gejuich van de supporters werden de stafleden en spelers één voor één op het podium geroepen.

De huldiging werd bezocht door 4.000 tot 6.000 supporters

"Almere, Almere, hoe lang hebben wij wel niet op deze dag gewacht?", riep algemeen directeur John Bes van de promovendus naar de menigte. "We wisten dat de promotie zou komen, maar niet dat het dit jaar zou gebeuren."

"Dit seizoen was de sterkste KKD (Keuken Kampioen Divisie, red.) ooit. We zijn derde geworden en wonnen een periodetitel. We wonnen voor het eerst bij ADO, bij NAC en bij De Graafschap", somde Bes enthousiast op. "En toen kwam nog die iconische nacompetitie. En volgend jaar gaan wij gewoon overleven in de eredivisie, reken maar!"

Maduro naar Ajax?

Ook Hedwiges Maduro werd door de supporters van Almere toegejuicht. Dat zal vermoedelijk de laatste keer zijn, want de oud-international vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Ajax, waar hij assistent van de nieuwe trainer Maurice Steijn wordt. Maduro wilde het nieuws vlak voor de huldiging nog niet bevestigen.

Maduro kan overstap naar Ajax niet bevestigen: 'Eerst genieten van huldiging Almere'

Na de huldiging van de spelers begon het muzikale feest met enkele optredens. Onder anderen zanger René Schuurmans verscheen op het podium. Na elk doelpunt van Almere wordt zijn lied Laat de zon in je hart gedraaid in het Yanmar Stadion.

Applaus voor kinderen Hoefdraad

De avond werd afgesloten met een emotioneel moment. De twee kinderen van Jergé Hoefdraad verschenen onder luid applaus op het podium.

De oud-speler van Almere werd twee jaar geleden op 35-jarige leeftijd doodgeschoten op een feest in Amsterdam. Hoefdraad kwam van 2009 tot 2019 met enkele tussenpozen uit voor Almere City en speelde 145 wedstrijden.

Bekijk hieronder de reactie van burgemeester van Almere en twee spelers na het bereiken van de eredivisie:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl