Branco van den Boomen viert een doelpunt
NOS Voetbal

'Toulouse-revelatie Van den Boomen eerste zomeraankoop Ajax'

Branco van den Boomen wordt de eerste aanwinst van Ajax voor komend seizoen. De Telegraaf en Voetbal International melden dat de middenvelder deze zomer transfervrij overkomt van Toulouse en ook transfergoeroe Fabrizio Romano twittert erover.

De 27-jarige Van den Boomen zou een contract tekenen tot de zomer van 2027. Vorige maand won de middenvelder met Toulouse de Franse beker. In de Ligue 1 staat Van den Boomen met de gepromoveerde club op een keurige dertiende plaats. De middenvelder viel op met vijf goals en acht assists.

Ook PSV zou geïnteresseerd zijn geweest in Van den Boomen.

Oude bekende

Van den Boomen doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar wist in Amsterdam nooit echt door te breken. Wel speelde hij in Jong Ajax.

Van den Boomen als speler van Jong Ajax

Drie jaar geleden verkaste Van den Boomen van De Graafschap naar Toulouse, waar hij naar eigen zeggen door het vertrouwen van de trainer succesvol is geworden. Vorig seizoen werd hij met 12 doelpunten en 21 assists uitgeroepen tot beste speler van de tweede divisie.

De transfer van Van den Boomen is het eerste wapenfeit van Sven Mislintat, de nieuwe technisch directeur bij Ajax. In Amsterdam zijn ze naast versterkingen voor de selectie ook nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl