Joseph Oosting
NOS Voetbal

Oosting volgt Jans na dit seizoen op als trainer van FC Twente

Joseph Oosting is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Twente. De huidige coach van RKC Waalwijk bereikte met de club uit Enschede een akkoord tot medio 2025 met een optie voor nog een extra seizoen.

"Ik ben er enorm trots op om komend seizoen trainer van FC Twente te zijn. Ik kom uit Noordoost-Nederland en daar is FC Twente ook een begrip, een grote club met een enorme supportersschare. De wedstrijden in De Grolsch Veste zijn altijd fantastisch", reageerde Oosting op zijn aanstelling.

De 51-jarige Oosting wordt in Enschede de opvolger van de zittende trainer Ron Jans, die in februari bekendmaakte na drie seizoenen te gaan stoppen om meer tijd aan zijn familie en vrienden te kunnen spenderen.

Afgelopen zondag na Feyenoord-RKC vertelde Joseph Oosting al dat hij met FC Twente had gesproken:

RKC-coach Oosting sprak met Twente: 'Niet netjes om het daar nu over te hebben'

Oosting droeg tijdens zijn spelerscarrière het shirt van BV Veendam en FC Emmen. Hij begon zijn trainersloopbaan als jeugdtrainer en assistent bij FC Emmen en ging in 2014 aan de slag in de jeugdopleiding van Vitesse.

De Drent was na een tussenstap bij de amateurs van HHC Hardenberg van 2017 tot 2020 trainer van Jong Vitesse. Eind 2019 was Oosting enkele wedstrijden interim-trainer bij Vitesse om daarna als assistent-trainer betrokken te blijven bij het eerste elftal.

Sinds de zomer van 2021 is Oosting hoofdtrainer van RKC. De club uit Waalwijk eindigde afgelopen seizoen als tiende in de eredivisie en miste op drie punten plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal.

Ook dit seizoen is RKC volop in de race voor plaatsing voor de play-offs. De club staat op de negende plaats.

Eerste wapenfeit Bruggink

De aanstelling van Oosting is ook het eerste wapenfeit van de nieuwe technisch directeur Arnold Bruggink, die sinds begin maart werkzaam is bij FC Twente.

Bruggink voerde samen met de vertrekkend technisch directeur Jan Streuer de gesprekken met Oosting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl