RKC duwt geplaagd Vitesse verder richting degradatiezone

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Vitesse

Vitesse heeft een tumultueuze week niet met een goed resultaat kunnen afsluiten. Op bezoek bij RKC Waalwijk verloren de Arnhemmers voor de dertiende keer dit seizoen en zo komt de degradatiezone steeds dichterbij: 1-0.

Afgelopen donderdag werd een proflicentie veiliggesteld door een akoord met de stadioneigenaar, maar of de Gelredome volgend seizoen nog een club uit de eredivisie huisvest, wordt steeds meer de vraag.

Door de nederlaag in Waalwijk blijft Vitesse steken op de veertiende plaats met 24 punten, even veel als FC Emmen (dat eerder op de avond won van SC Cambuur) en Excelsior (dat een punt pakte tegen FC Twente). Alleen een beter doelsaldo houdt de Arnhemmers nog van de zestiende plaats, die nacompetitie betekent.

Voor de interlandbreak pakte Vitesse na vier nederlagen op rij nog een punt tegen PSV, maar dat bleek geen opmaat naar een reeks goede resultaten.

Bij RKC waren Iliass Bel Hassani en Zakaria Bakkali buiten de selectie gelaten door trainer Joseph Oosting. Het was een disciplinaire straf wegens hun gedrag. Waar het precies om gaat, wilde Oosting niet vertellen.

Michiel Kramer zette RKC halverwege de eerste helft op een verdiende voorsprong. Hij scoorde met een intikker, na een fraaie dribbel van Mats Seuntjens.

Even later dacht Florian Jozefzoon een mooie aanval te bekronen met de 2-0, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Sondre Tronstad was vlak voor rust heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot kon nog net gekeerd worden door doelman Etienne Vaessen.

In de tweede helft speelde Vitesse met meer lef en kreeg het goede kansen, maar tot frustratie van trainer Phillip Cocu lukte het maar niet om de uitstekende keepende Vaessen te passeren.

Het zat Vitesse ook niet mee. Zo stonden de meeverdedigende Kramer en Seuntjes aan de grond genageld op de eigen doellijn toen een bal via hun knieën over de achterlijn hobbelde.