NOS Voetbal

Trainer Jans en technisch directeur Streuer vertrekken na seizoen bij Twente

Jans vertrekt bij Twente en is toe aan vrije tijd: 'Nog geen idee wat ik ga doen'

Hoofdtrainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. Beiden waren sinds 2020 werkzaam bij de club uit Enschede en hebben zelf besloten niet voor een vierde seizoen te gaan.

Zelf zegt Jans over zijn besluit: "Ik heb de beslissing een dag of tien geleden genomen. Maar je wil jezelf niet boven een wedstrijd stellen. We hadden Ajax in de beker. Daarom ben ik ook blij dat we gewonnen hebben van Volendam, dat maakt het nieuws vertellen een stuk makkelijker."

Toekomst onduidelijk

Of de toekomst van Jans in de voetballerij ligt laat hij in het midden: "Ik wil genieten, een goede opa, vader en vriend zijn. Ik heb denk ik nog driehonderd boeken die ik gekocht heb die nog geopend moeten worden. Maar dat kan ik hopelijk uitsmeren over minimaal twintig gezonde jaren."

Een nieuwe club sluit Jans niet uit. "Maar of dat deze zomer al is weet ik niet."

Ron Jans, bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Twente

Vorig jaar werd Twente onder Jans knap vierde, waardoor Europees voetbal gehaald werd. Vanmiddag versloeg FC Twente FC Volendam simpel met 3-0. Op dit moment staat FC Twente op de vijfde plek, waardoor het vertrek voor sommigen als een verrassing komt.

Bruggink opvolger Streuer?

FC Twente hoopt op korte termijn de nieuwe technisch directeur en dus opvolger van Streuer bekend te maken. Een van de namen die rondzingt is die van Arnold Bruggink (45), op dit moment analist bij ESPN. De oud-speler van FC Twente zou dan het eerste halfjaar begeleid worden door Streuer, meldt Streuer zelf.

Ook Streuer vertrekt bij Twente, maar wil opvolger nog helpen: 'Bruggink prima kandidaat'

"De naam van Bruggink was al gevallen bij de club en is ook met mij besproken. Ik denk dat het een prima kandidaat is. Hij heeft alleen weinig ervaring, dus zal nog wel wat hulp nodig hebben, denk ik", zegt Streuer.

Algemeen directeur baalt

Algemeen directeur Paul van der Kraan betreurt het besluit: "Jan Streuer en Ron Jans hebben afgelopen jaren veel voor FC Twente betekend. Hun komst in de zomer 2020 is het beste dat de club had kunnen overkomen in die periode."

"We danken Jan en Ron alvast voor hun geweldige rol die zij hebben gehad bij het terugbrengen van de club waar ze zich nu bevindt. We dienen hun besluit te respecteren. Uiteraard gaan we op een later moment op gepaste wijze afscheid van hen nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl