NOS Voetbal

FC Twente treft Ajax opnieuw: 'Wedstrijd in Amsterdam nog in ons achterhoofd'

Ricky van Wolfswinkel wil vooral van eigen kracht uitgaan, vertelt hij voorafgaand aan de klapper in de achtste finales van de KNVB-beker tussen FC Twente en Ajax. In Enschede valt weinig te halen en dat wil hij graag zo houden.

"Jammer dat het opvallend is", zegt de 34-jarige spits over de indrukwekkende thuisreeks. Al achttien duels zonder nederlaag, alleen Fiorentina (Conference League), Feyenoord en Go Ahead Eagles verlieten de Grolsch Veste met een gelijkspel. "Wij voelen ons daar thuis."

Bekijk hier de vooruitblik op Twente-Ajax met trainer Ron Jans en spits Ricky van Wolfswinkel:

Twente vol vertrouwen, maar waakzaam: 'Dat was wel een Ajax met een ander gevoel'

Maar niet alleen daar, want ook in de Johan Cruijff Arena domineerde FC Twente onlangs een wedstrijd tegen de regerend kampioen. Alfred Schreuder was toen nog hoofdtrainer in Amsterdam, een wedstrijd die nog vers in het geheugen ligt bij Van Wolfswinkel.

Ajax is dus gewaarschuwd, ook al won het zijn eerste twee competitieduels onder interim-coach John Heitinga. "Dat was wel een Ajax met een ander gevoel", vergelijkt trainer Ron Jans de situatie met een paar weken geleden. "Er is daar toch wel iets doorbroken."

Herkansing voor eigen publiek

"We hebben de wedstrijd in Amsterdam nog in ons achterhoofd", vertelt Van Wolfswinkel over de 0-0, waar volgens hem veel meer had ingezeten. Nu volgt een herkansing voor eigen publiek. "Ik denk dat je bij ons altijd wel een lekker avondje tegemoet gaat."

De weg is nog lang naar een finale, zoals hij die in 2017 meemaakte. Hij maakte destijds in het shirt van Vitesse beide treffers tegen AZ: 2-0.

"Daar heb ik goede herinneringen aan. Dat zijn wel gedachten die steeds opkomen. En het kan ook ineens weer dichtbij zijn", aldus Van Wolfswinkel, die niet op de zaken vooruit wil lopen. Maar de beker biedt een mooie kans op succes. "Zeker voor de teams die niet altijd om het kampioenschap strijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl