NOS Voetbal

Tiental RKC neemt met probleemloze zege op Emmen verder afstand van gevarenzone

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - FC Emmen

RKC Waalwijk heeft zijn plek in de veilige middenmoot verstevigd dankzij een zege op FC Emmen (2-0), dat vier dagen geleden nog gestunt had tegen PSV.

Nu was het een andere Emmenaar die juichte, want op zijn 51ste verjaardag kreeg RKC-trainer Joseph Oosting zijn oude vrienden uit Drenthe over de vloer. Na een even prachtig als doeltreffend hakje van Michiel Kramer en een raak schot van Julian Lelieveld leek het al snel op een feestwedstrijd voor Oosting en zijn ploeg uit te draaien.

Toch werd het dat niet, omdat RKC na plotseling rood voor Iliass Bel Hassani bijna een helft met een man minder moest overleven.

Maar het begon voor de Waalwijkers dus nog met een brede glimlach, ook op het gezicht van Mats Seuntjens. Het goede nieuws over zijn broer Ralf leek hem een flinke dosis energie te geven en met een sterke actie buitenom bediende hij Kramer voor de snelle openingstreffer.

Bekijk hier de reacties van Michiel Kramer, Joseph Oosting en Keziah Veendorp:

Opluchting bij RKC: 'Dit geeft ons vertrouwen, we speelden ook wel aardig daarna'

Binnen een halfuur was het nog een keer raak uit een fraaie aanval, toen een voorzet van Thierry Lutonda iets te hoog was voor Bel Hassani en Lelieveld goed stond opgesteld voor de afvallende bal.

Tik op de enkel

Kort na rust werd scheidsrechter Robin Hensgens ineens door de VAR naar de kant geroepen, om een overtreding van Bel Hassani op Mark Diemers nog eens te bekijken. Een tik op de enkel werd zwaar genoeg bevonden om de RKC'er weg te sturen, waarna Oosting besloot de voorsprong te gaan verdedigen en spits Kramer direct wisselde.

FC Emmen trok ten aanval, maar kreeg de RKC-muur niet omver. De beste kans was voor debutant Oussama Darfalou, die al weken geleden werd aangetrokken en eindelijk zijn werkvergunning had gekregen. Hij kopte in de handen van Etienne Vaessen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl