Sparta en RKC komen niet tot scoren in midweekse speelronde

Bekijk hier de samenvatting van Sparta - RKC

Sparta en RKC zijn in de midweekse achttiende speelronde niet tot scoren gekomen. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord in Rotterdam en liepen beide ploegen van het veld met een punt.

De wedstrijd zat er na twaalf minuten al op voor Koki Saito, de Japanse smaakmaker van Sparta. Hij voelde aan zijn hamstring en moest zich laten wisselen.

Kansen over en weer

De eerste grote kans van de wedstrijd op Het Kasteel kwam op naam van Vito van Crooij. De Spartaan wipte de bal over Etienne Vaessen heen, maar de RKC-doelman kon de bal nog net aanraken. De snelheid verdween daardoor uit de inzet van Van Crooij en Shawn Adewoye ramde de bal nog net voor de doellijn weg.

RKC liet de thuisploeg de bal rondtikken en probeerde in de omschakeling toe te slaan met Illiass Bel Hassani en Mats Seuntjens. Dat leverde na 25 minuten bijna het openingsdoelpunt op, toen Seuntjens de diepte werd ingestuurd. Hij schoot de bal vervolgens echter wild over.

Younes Namli, die al vroeg inviel voor Saito, zette aan de andere kant doelman Vaessen aan het werk. De eerste doelpoging, een prachtig schot, eindigde nog op de paal, maar vlak voor rust moest de RKC-doelman wel in actie komen.

Hij dook naar de paal en wist een nieuwe poging van Namli uit zijn doel te houden.

Twee goals afgekeurd

Na rust vonden beide ploegen een keer het doel: Bel Hassani Voor RKC en Adil Auassar voor Sparta. Beiden spelers werden echter aangespeeld in buitenspelpositie, waardoor de goals niet doorgingen.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker om te zien dan de eerste. Zo liet Sparta-invaller Dirk Abels zich al twee keer zien met een harde pegel, waarvan vooral de eerste voor wat schrik zorgde op de bank bij RKC. De bal belandde in het zijnet.

Sparta-doelman Nick Olij had een knappe reactie in huis op een inzet van dichtbij van Thierry Lutonda.