NOS Voetbal

Sparta steviger in subtop na soepele zege op zwalkend Cambuur

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - Sparta Rotterdam

Sparta blijft het uitstekend doen in de eredivisie. Op bezoek bij SC Cambuur werd het 3-0 voor de Rotterdammers, die daardoor nog steviger in de subtop staan.

Gesteund door het enthousiaste publiek ging Cambuur vol elan op zoek naar de eerste zege sinds 1 oktober. Het goede gevoel stokte al na negen minuten, toen Sparta uit een helemaal niet zo snelle uitbraak scoorde: Tobias Lauritzen schoot de bal mooi binnen. Niet veel later maakte Koki Saito zijn eerste goal in de eredivisie.

Het viel Cambuur te prijzen dat het na de 3-0 (penalty Vito van Crooij) zijn beste voetbal speelde. Een wederopstanding was echter te veel gevraagd voor de ploeg die aanvallend een tandeloze tijger is.

Zo bleef Sparta voor het zesde competitieduel op rij ongeslagen. SC Cambuur blijft de hekkensluiter van de eredivisie, met een achterstand van drie punten op de nummer voorlaatst FC Volendam.

Sparta blijft de nummer zes van de eredivisie. Landskampioen Ajax heeft slechts één punt meer, maar speelt zondag nog wel een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Coach Steijn heeft van Sparta weer een succesvolle ploeg gemaakt. Sinds zijn aanstelling in april vorig jaar hebben alleen Feyenoord en PSV vaker in de eredivisie gewonnen.

Bekijk hieronder de reactie van SC Cambuur-trainer Sjors Ultee.

Ultee: 'Het voetbal zit er wel in'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl