NOS Voetbal

Emmen en Cambuur komen niet tot scoren in onderling degradatietreffen

Bekijk de samenvatting van FC Emmen-SC Cambuur

Doelpunten maken is deze jaargang geenszins een specialiteit van FC Emmen (dertien goals) en SC Cambuur (negen treffers). De uitslag van de onderlinge confrontatie in Emmen mag dan ook geen verrassing heten: het was en bleef 0-0, een resultaat waar beide degradatiekandidaten weinig mee opschoten.

Bij de aftrap aan het eind van de zondagmiddag bivakkeerden beide ploegen onder de zo verafschuwde rode streep. Hekkensluiter Cambuur zou bij winst naast de Drentenaren komen, maar beleefde een beroerde aanloop met een dure competitienederlaag tegen degradatieconcurrent FC Volendam en bekeruitschakeling door de amateurs van De Treffers.

Gebrekkige schotkracht

Een van de oorzaken van de lage klassering van de Friezen is de gebrekkige schotkracht, een probleem dat zich ook aan De Oude Meerdijk weer deed voelen. Zo had Jamie Jacobs na een pass van Michael Breij de hoek voor het uitkiezen, maar hij gaf Mickey van der Hart de kans met de voet redding te brengen. De doelman had even later ook goed het oog in een schot van Breij.

Ultee hoopt dat punt omslagpunt zal zijn, Lukkien denkt dat Emmen beter kan

De thuisclub, die de 'winterstop' was ingegaan met vijf punten uit drie duels (waaronder een 3-3 tegen Ajax), was al vroeg gevaarlijk geweest met een vrije trap van Mark Diemers en een inzet van Ole Romeny, maar moest daarna lang op volgende kansen wachten.

Pas in het laatste kwartier liet Richairo Zivkovic zich gelden met een leep hakballetje en een rebound waarbij Cambuur-keeper João Virgínia zich twee keer kon onderscheiden.

Angst

Na rust leek de angst om te verliezen de overhand te krijgen, vooral aan de kant van Cambuur, dat juist het meest gebaat was bij drie punten. Emmen probeerde het voor eigen publiek nog wel, maar wist amper een vuist te maken, al beloofde een invalbeurt van Lucas Bernadou een kentering met een schot van afstand dat niet ver naast belandde. De schijn bedroog echter.

De stand in de eredivisie na speelronde 16

De thuisploeg perste er nog een soort van slotoffensief uit dat zowaar voor enige opwinding zorgde toen Jari Vlak een pegel losliet. Virgínia tikte de bal over de lat en redde daarmee een puntje voor Cambuur, dat niettemin troosteloos onderaan blijft staan.

Knuffels

Het hoogtepunt van de wedstrijd was uiteindelijk de actie van de supporters van Cambuur, die in de 14de minuut massaal knuffels op het veld mikten. De aanleiding van het meelevende gebaar was een trieste: het overlijden van de 14-jarige dochter van een bestuurslid van de overkoepelende organisatie van supportersverenigingen van FC Emmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl