NOS Voetbal

Seuntjens is toch kankervrij: 'Onwerkelijk, opgelucht en ontzettend dankbaar'

Voetballer Ralf Seuntjens is vrij van lymfeklierkanker. Dat maakte hij donderdag bekend via zijn Instagram-pagina. Bij de speler van het Japanse FC Imabari werd in mei vorig jaar kanker geconstateerd, waarna hij een succesvolle chemotherapie onderging.

"Ik mag en kan weer kijken naar de toekomst", schrijft Seuntjens, die bij een eerdere scan nog niet kankervrij bleek. "De scan in november was onzeker en men ging uit van een recidief." Dat betekent dat werd gedacht dat de kanker was teruggekomen, nadat er een tijd geen enkel teken van was geweest.

De voetballer maakte daarna twee angstige maanden door. "Vorige week is er een nieuwe scan gemaakt en het wonder was daar, want de activiteit van de lymfeklierkanker was weg! Onwerkelijk, opgelucht en ontzettend dankbaar. Wat een heftig jaar is het geweest voor mij."

Onder zijn Instagram-post stond onder meer een reactie van Sébastien Haller. Bij de Frans-Ivoriaanse spits (voormalig speler van FC Utrecht en Ajax) werd een halfjaar geleden teelbalkanker vastgesteld. Ook hij herstelde en Haller stond vorige week bij Borussia Dortmund voor het eerst bij een officieel duel weer tussen de lijnen.

Seuntjens (33) maakte in maart 2022 een transfer van NAC naar Japan. Kort daarna raakte hij geblesseerd aan zijn schouder. Bij een scan werd vervolgens een tumor aangetroffen. Voor de behandeling keerde hij terug naar Nederland.

Voor zijn transfer naar Japan speelde Seuntjens, wiens broer Mats onder contract staat bij RKC Waalwijk, onder meer voor FC Den Bosch, VVV-Venlo, De Graafschap en dus NAC Breda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl