Portugal completeert WK-groep van Nederland
NOS Voetbal

Portugal completeert groep van Oranje op het wereldkampioenschap komende zomer

Portugal heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen en wordt in de groepsfase tegenstander van Oranje. Eerder was al bekend dat Nederland in de groepsfase was ingedeeld met Vietnam en regerend wereldkampioen Verenigde Staten

In Nieuw-Zeeland, samen met Australië gastland van het komende WK, won Portugal in de play-offs met 2-1 van Kameroen. In het andere barrageduel verzekerde Haïti zich van de eindronde door met dezelfde cijfers van Chili te winnen.

Portugal debuteert op het wereldkampioenschap, maar was al wel op het EK actief. Vorige zomer was het land ook al tegenstander van Oranje in de groepsfase. Daniëlle van de Donk knalde een door blessures en corona geplaagd Nederland toen in de tweede groepswedstrijd naar de zege (3-2).

Op het EK afgelopen zomer was Nederland nog met 3-2 te sterk voor Portugal:

EK: bekijk de samenvatting van Nederland - Portugal

Op het aankomende wereldkampioenschap zal Oranje vermoedelijk ook niet in zijn sterkste opstelling voor de dag komen, want het is vrijwel uitgesloten dat topscorer aller tijden Vivianne Miedema na haar zware knieblessure dan al hersteld zal zijn.

Oranje oefende deze week twee keer tegen Oostenrijk, met wisselend succes. Na een 2-1 nederlaag werd dinsdag revanche genomen met een 4-0 overwinning.

Ook dit seizoen volgen we de voetbalsters van Oranje met "In het spoor van Oranje". Woensdagmiddag verschijnt de nieuwe aflevering op NOS.nl, in de NOS-app en op ons YouTube-kanaal. Kijk hier naar de aflevering van afgelopen weekend.

Mee op de spelersboot en wie vervangt Miedema? | In het spoor van Oranje #15

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl