Enzo Fernández
NOS Voetbal

Met Fernández, Moedryk, Madueke én Ziyech wint Chelsea niet van Fulham

Chelsea heeft met tal van miljoenenaankopen én Hakim Ziyech op veld niet gewonnen van Fulham in de Premier League. Op Stamford Bridge werd het ondanks een levendige wedstrijd 0-0. Fulham bleef door het resultaat de stadgenoot voor op de ranglijst.

Drie weken geleden won Fulham op Craven Cottage met 2-1 van Chelsea en ook dit keer hadden de 'Cottagers' kansen om te winnen. Zo'n blamage bleef echter uit. Kai Havertz was in de eerste helft namens Chelsea dicht bij een goal, maar na een pass van Ziyech lobde de Duitser de bal op de paal.

Stand Premier League

In de slotfase liet invaller David Datro Fofana, die overkwam van het Noorse Molde FK, bij zijn competitiedebuut een grote kans liggen. Fulham-aanvoerder Tim Ream voorkwam een goal. Fofana was niet de enige PL-debutant bij de thuisploeg.

Enzo Fernández (voor 121 miljoen euro overgekomen van Benfica) kreeg gelijk een basisplaats op het middenveld bij Chelsea. De Argentijnse wereldkampioen liet met enkele knappe passes en stevige tackles bij vlagen zijn klasse zien.

Hakim Ziyech (l) en Antonee Robinson (r)

Ook eerdere aanwinsten Mychajlo Moedryk en Benoît Badiashile startten bij de Blues. De Oekraïense buitenspeler Moedryk werd na rust vervangen door de van PSV overgekomen Noni Madueke, die daarmee ook zijn Chelsea-debuut maakte. Zowel Moedryk als Madueke had het overigens zwaar tegen Fulham-rechtsback Kenny Tete.

Geen Champions League voor Madueke

Op de rechterflank, zijn naam viel al even, stond verrassend de man die liever in Parijs had willen zijn: Ziyech. De huurtransfer van de linkspoot naar Paris Saint-Germain ging dinsdag door administratieve blunders van Chelsea niet door. Na een uur spelen maakte Ziyech plaats voor César Azpilicueta.

Noni Madueke tegen Fulham

Coach Graham Potter deed gewoon een beroep op hem en de club schreef hem ook gewoon in voor de komende wedstrijden in de Champions League, waarin Chelsea in de achtste finales uitkomt tegen het Duitse Borussia Dortmund.

Madueke werd niet ingeschreven voor de Champions League. Omdat de Engelse club volgens de UEFA-regels slechts drie nieuwelingen mag inschrijven, kregen alleen de grootste namen João Félix, Fernández en Moedryk een vinkje achter hun naam. Ook onder anderen Badiashile en Fofana werden teleurgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl