Sofyan Amrabat
NOS Voetbal

Na sterk WK met Marokko krijgen Ziyech en Amrabat hun toptransfers nét niet

Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat werden na hun sterke optredens op het WK met Marokko in verband gebracht met verschillende Europese topclubs, maar zien uiteindelijk allebei een droomtransfer aan hun neus voorbijgaan.

Amrabat (26) speelt met Fiorentina in de middenmoot van de Italiaanse Serie A, maar wekte na het WK de interesse van FC Barcelona. De laatste dagen werd er in de internationale media veelvuldig bericht over het bod van de Catalanen, die de voormalige middenvelder van FC Utrecht en Feyenoord in eerste instantie wilden huren.

Met genoemde bedragen van in totaal rond de veertig miljoen euro werd het serieus. En Amrabat zelf liet via een cryptische boodschap op Instagram blijken er wel in te geloven: "Ga er nu voor, de toekomst is niemand beloofd."

Barcelona zette echter niet door op Deadline Day.

Hakim Ziyech

Voor de 29-jarige Ziyech liepen de frustraties nog hoger op. Zijn overgang naar Paris Saint-Germain leek al in kannen en kruiken, hij had zelfs de medische keuring in de Franse hoofdstad al doorstaan.

Chelsea stuurt papierwerk te laat

Zijn huidige werkgever Chelsea, dat ook zijn handen vol had aan het afronden van de recordtransfer van Enzo Fernández, was echter te laat met het papierwerk.

Ineens is de droom van Ziyech om wekelijks op het veld te staan met sterren als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar heel ver weg.

PSG tekende nog beroep aan tegen het afketsen van de transfer. Woensdagochtend om 10.30 uur kwam het bestuur van de Franse competitie LFP bijeen om de kwestie te bespreken. De uitkomst was voor Ziyech teleurstellend: de transfer is definitief niet goedgekeurd.

De perspectieven voor Ziyech in Londen zien er nu belabberd uit. Chelsea kocht voor ruim 350 miljoen euro aan nieuwe spelers. Ziyech zou alleen nog kunnen vertrekken naar een competitie waar de markt later sluit, zoals Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl