Noni Madueke
NOS Voetbal

Na Gakpo verliest PSV tweede belangrijke aanvaller: Madueke naar Chelsea

PSV raakt deze winter de tweede belangrijke speler kwijt: vleugelaanvaller Noni Madueke vertrekt naar het Engelse Chelsea. Dat meldt een woordvoerder van PSV aan de NOS. De Eindhovenaren bereikten donderdag een mondeling akkoord met de Londense club over een overgang van de 20-jarige Britse aanvaller.

Madueke heeft toestemming om naar Londen te gaan en daar de medische keuring te doen.

PSV haalde Madueke in de zomer van 2018 als 16-jarige speler weg bij Tottenham Hotspur. De Engelsman had nog een contract tot de zomer van 2025. De tweede seizoenshelft zou Madueke, al kampte hij voor de winter met veel blessures, een belangrijke kracht zijn in de Eindhovense voorhoede. Vooral omdat Cody Gakpo eind december is vertrokken naar Liverpool. De Oranje-international verliet Eindhoven voor zo'n 50 miljoen euro.

Hoeveel geld PSV voor Madueke krijgt, meldt de Eindhovense club niet, maar het zou gaan om een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen. Goed voor de financiën, maar sportief zal het Ruud van Nistelrooij niet goed uitkomen.

De PSV-trainer zei eind december, na de transfer van Gakpo, dat geen topspeler deze winter meer mocht vertrekken uit Eindhoven. De oud-spits kwam daar vorige week vrijdag al op terug. "Er kunnen situaties ontstaan waarbij clubs met een aanbieding komen, die niet tegen te houden is", zei hij toen.

Bekijk hier wat Van Nistelrooij na de winterstop zei over de financiële situatie en de ambities van PSV:

Van Nistelrooij over financiën en ambities PSV: 'Gaan voor het onrealistische'

"We gaan voor het onrealistische", zei Van Nistelrooij begin januari. Waarmee hij duidelijk maakte dat PSV ondanks de ietwat onzekere situatie het liefste voor de landstitel wil gaan, een ingewikkelde puzzel.

De titelkansen van PSV worden er na het vertrek van Madueke niet groter op. PSV staat op plek vier in de eredivisie, op één punt achterstand van AZ en Ajax, en op vijf punten achterstand van koploper Feyenoord. De laatste landstitel vierde Eindhoven in 2018.

Danjuma opvolger?

Volgens Voetbal International heeft PSV een lijntje uitgegooid naar Arnaut Danjuma. Eerder had transfergoeroe Fabrizio Romano het al over 'Nederlandse interesse' in de aanvaller van Villarreal, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2026. Danjuma voetbalde in de jeugd bij PSV en kwam daarna uit voor NEC, Club Brugge en Bournemouth.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl