Ángel López op het erepodium
NOS Wielrennen

Veelbesproken López wint bergetappe in Ronde van San Juan, Ganna tweede

Wielrenner Miguel Ángel López heeft de vijfde etappe in de Ronde van San Juan in Argentinië op zijn naam geschreven. De 28-jarige Colombiaan, die tegenwoordig uitkomt voor de kleine Colombiaanse ploeg Medellín EPM, kwam na ruim 173 kilometer solo aan op de Alto Colorado.

López bleef de Italiaanse tijdritspecialist Filippo Ganna 30 seconden voor. De Colombiaanse kampioen Sergio Higuita kwam als derde over de finish.

López neemt door de zege ook de leiderstrui over van zijn landgenoot Fernando Gaviria. De Colombiaan heeft 30 seconden voorsprong op Ganna en 44 op Higuita. De Ronde van San Juan duurt nog tot en met zondag.

Controversiële 'dopingdokter'

De Colombiaan werd deze winter ontslagen bij Astana omdat hij nauwe banden zou hebben met een controversiële 'dopingdokter'. Ángel López ondertekende een contract voor een jaar bij de Colombiaanse ploeg Medellín EPM, die uitkomt op continentaal niveau.

De finale van de koninginnenrit werd geopend door wereldkampioen Remco Evenepoel. De Belg van Soudal-QuickStep demarreerde op zo'n 10 kilometer van de streep, maar raakte niet echt ver weg op de bijna 19 kilometer lange klim.

Evenepoel viel plotseling stil en López en Higuita gingen erop en erover. Op 4 kilometer van de top moest Higuita López laten lopen. Ganna verraste met een late aanval en eindigde knap als tweede.

Evenepoel kwam uiteindelijk als zevende over de finish op 1.09 achter López. Antwan Tolhoek van Team Trek was de beste Nederlander. Hij kwam op 3.41 als 36ste over de meet. In het algemeen klassement staat hij op de 26ste plaats, op 3.35 van López.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl