Atalanta maakt einde aan slechte serie, met dank aan raket van Koopmeiners

Na vier duels zonder zege heeft Atalanta eindelijk weer eens weten te winnen. Mede dankzij een fraai afstandsschot van Teun Koopmeiners won de ploeg uit Bergamo met 1-2 op bezoek bij Bologna.

In de voorgaande vier duels pakte Atalanta slechts één punt, waardoor het de aansluiting met de topploegen kwijtraakte. Ook na de overwinning op Bologna staat Atalanta slechts zesde.

Mihajlovic

Tegen Bologna ging het niet vanzelf voor het ploeterende Atalanta. Al na zes minuten keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan. Riccardo Orsolini scoorde met een diagonaal schot in de verre hoek.

De Italiaan droeg zijn treffer op aan Sinisa Mihajlovic. Het was de eerste thuiswedstrijd van Bologna na het overlijden van de oud-trainer een kleine maand geleden. Voor aanvang van het duel werd er dan ook een minuut stilte gehouden.

Orsolini wijst na zijn treffer voor Bologna naar de hemel

Het duurde lang voordat Atalanta die vroege tegentreffer te boven kwam. In de eerste helft loste de ploeg geen enkel schot tussen de palen en Bologna hield achterin eenvoudig stand.

Daarom besloot Koopmeiners het één minuut na rust maar eens van een meter of 25 te proberen. De raket van de Oranje-international verdween onhoudbaar voor Bologna-doelman Lukasz Skorupski in de hoek: 1-1.

Jarige Hateboer

De 19-jarige Deense spits Rasmus Hojlund zorgde tien minuten later voor de winnende treffer. Met een fraai stiftje werkte hij de 1-2 binnen.

Bij Atalanta hadden naast Koopmeiners ook de jarige Hans Hateboer (29) en Marten de Roon een basisplaats. De controlerende middenvelder kreeg al vroeg geel. Jerdy Schouten moest het bij Bologna met een invalbeurt doen, Joshua Zirkzee ontbrak met een blessure.

Eerder op de dag won Hellas Verona met 2-0 van Cremonese. De ploeg van voormalig Feyenoord-spits Cyriel Dessers is daardoor de nieuwe hekkensluiter in de Serie A.