De zonen van Mihajlovic voorafgaand aan de wedstrijd.
NOS VoetbalAangepast

Sampdoria staat stil bij overlijden Vialli en Mihajlović, verlies tegen Napoli

De Serie A-wedstrijd Sampdoria-Napoli (0-2) in Genua heeft in het teken gestaan van twee recent overleden clubiconen. Sampdoria-legendes Siniša Mihajlović en Gianluca Vialli. De vijftigers werden voor de wedstrijd herdacht.

Vialli speelde meer dan tweehonderd wedstrijden voor de club en maakte 85 treffers in die periode. Mihajlović was als speler en als trainer actief voor de club. Beide oud-spelers overleden aan kanker. Mihajlović in december, Vialli afgelopen week.

Arm in arm

Dejan Stanković, de trainer van Sampdoria en oud-ploeggenoot en vriend van Mihajlović, stond voor de wedstrijd arm in arm met de kinderen van de Servische legende. Stanković droeg tijdens de uitvaart van Mihajlović samen met een aantal anderen de kist. Voor beide spelers werden bloemen op het veld gelegd.

Dat de minuut stilte grof werd verstoord door een aantal stadionbezoekers deed geen afbreuk aan de waardigheid die door het overgrote deel van de supporters van 'Samp' en ook Napoli werd getoond, een smetje was het wel.

Bekijk hieronder foto's van het eerbetoon aan Vialli en Mihajlović.

  • Reuters
    Een indrukwekkend eerbetoon voor de wedstrijd.
  • Reuters
    Er werden bloemen gelegd voor de wedstrijd.
  • Reuters
    Een spandoek voor de overleden Vialli.
  • Reuters
    Alle spelers droegen voor de wedstrijd een shirt met nummer 9 en de naam Vialli.
  • EPA
    Ook rondom het stadion werd Vialli herdacht.
  • AFP
    Een eerbetoon op de tribune.
  • Reuters
    Er was ook aandacht voor een ander clubicoon, Sinisa Mihajlovic.

Bij het herdenken van Vialli zullen de supporters met weemoed hebben teruggedacht aan zijn doelpunten. De ploeg uit Genua scoorde dit seizoen pas acht keer. Het is daarmee de minst scorende ploeg van de Serie A. Sampdoria staat dan ook op de achttiende plaats.

De spitspositie werd tijdens de 2-0 nederlaag tegen koploper Napoli (intikker Victor Osimhen en strafschop Eljif Elmas) bezet door de in de winterstop aangetrokken Sam Lammers. Maar de oud-speler van PSV en sc Heerenveen kon de spaarzame kansen die hij kreeg niet afmaken.

Een andere Nederlander van Sampdoria, Bram Nuytinck die in de winterstop werd overgenomen van Udinese, deed met een kopbal op goal ook van zich spreken.

Napoli loopt uit op Milan, dat punten verspeelt

En zo wist Napoli een krappe week voor de topper tegen Juventus weer drie punten bij te schrijven. In achtervolging op Napoli liep AC Milan averij op. De titelverdediger kwam thuis tegen AS Roma niet verder dan een 2-2 gelijkspel en verspeelde de tweede plaats aan Juventus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl