Danilo viert zijn treffer
NOS VoetbalAangepast

Strompelend, maar vastberaden bouwt Juventus aan opmerkelijke zegereeks

Juventus heeft ook zijn tweede duel van 2023 gewonnen. De club uit Turijn worstelde zich in eigen huis langs nummer acht Udinese (1-0) en boekte zo zijn achtste competitiezege op rij, alle zonder een doelpunt te incasseren.

Juventus is bezig aan een moeizaam seizoen. Het complete bestuur is opgestapt wegens een onderzoek naar fraude en ook voetballend loopt het niet lekker. De ploeg is al uitgeschakeld in de Champions League en bivakkeerde in de competitie wekenlang rond de achtste plaats.

De ploeg weet zelden te overtuigen, maar is desondanks opgeklommen naar de top van de Serie A. Als een Oude Dame die zich strompelend, maar vastberaden voortbeweegt. Juve neemt dankzij de zege op Udinese de tweede plaats over van AC Milan, dat zondag AS Roma ontvangt.

Ook het duel met Udinese verdiende allerminst de schoonheidsprijs. Met name in de eerste helft was het spel stroperig en gebeurde er amper iets in beide strafschopgebieden.

Na rust legde Juventus meer durf aan de dag. Moise Kean, Filip Kostic en Adrien Rabiot misten nog een doelrijpe kans, maar in de slotfase scoorde aanvoerder Danilo wel na een assist van invaller Federico Chiesa.

Komende vrijdag kan Juventus de opmerkelijke opmars nog meer kracht bijzetten. Dan staat de topper tegen koploper Napoli op het programma.

Eerbetoon voor Castano en Vialli

Voor de wedstrijd was er een eerbetoon aan de deze week overleden Ernesto Castano en Gianluca Vialli. Beiden vierden in het verleden grote successen met Juventus.

Verdediger Castano speelde tussen 1958 and 1970 340 keer voor de club uit Turijn. Hij werd in die periode drie keer landskampioen en won drie keer de Coppa Italia. In 1968 werd hij met Italië Europees kampioen.

Vialli won in 1996 als aanvoerder van Juventus ten koste van Ajax de Champions League. Daarnaast veroverde hij de landstitel, de beker, Supercup en de UEFA Cup met de 'Oude Dame'.

Internazionale morst punten bij Monza

Internazionale heeft op bezoek bij Monza met 2-2 gelijkgespeeld. Matteo Darmian opende al vroeg de score, waarna een snelle gelijkmaker van Patrick Ciurria het thuispubliek hoop op een stunt gaf.

Halverwege de eerste helft leek Lautaro Martínez echter orde op zaken te stellen voor Internazionale, dat in de 93ste minuut toch nog de gelijkmaker van Luca Caldirola om de oren kreeg.

Denzel Dumfries viel tien minuten voor tijd in bij Internazionale, Stefan de Vrij bleef de hele wedstrijd op de bank.

Monza is de club van Silvio Berlusconi, de oud-premier van Italië en oud-voorzitter van AC Milan. Samen met Adriano Galliani, die decennialang directeur was van de Milanese topclub, wil hij Monza naar de top van Italië brengen.

Zover is het nog niet, maar in het allereerste seizoen in de Serie A staat Monza voorlopig keurig veertiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl