Poolse superspits Lewandowski schlemiel bij 0-0 tegen Mexico

Polen en Mexico hebben niet weten te profiteren van de nederlaag van Argentinië, eerder vandaag tegen Saudi-Arabië. Door een 0-0 gelijkspel hebben beide landen nu één punt in groep C.

Mexico kreeg de meeste mogelijkheden, maar de grootste kans was voor Polen. Robert Lewandowski mocht aanleggen voor een strafschop, maar miste die jammerlijk.

Levendig, maar zonder grote kansen. Dat was de eerste helft. De grootste mogelijkheden waren voor Mexico met een kopbal van Alexis Vega en een inzet van Jesus Gallardo uit de kluts die naast ging.

Kort voor rust was er nog de nodige opwinding omdat de Poolse doelman Wojciech Szczesny moeite had met een poging van Ajacied Jorge Sánchez. De Poolse superspits Robert Lewandowski kwam in het stuk niet voor.

VAR grijpt in

In de tweede helft kreeg de spits van Barcelona wel een kans. Na 54 minuten werd Lewandowski door Hector Moreno naar de grond gewerkt, maar scheidsrechter Chris Beath gaf in eerste instantie geen strafschop. Na tussenkomst van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Moreno hield Lewandowski blijkbaar meer vast dan andersom.

Lewandowski vraagt om een strafschop en krijgt die even later ook.

De spits ging zelf achter de bal staan, maar zijn strafschop in de benedenhoek was niet hard en zuiver genoeg. Doelman Guillermo Ochoa keerde zijn inzet.

Daarna was het opnieuw Mexico dat het meest fanatiek op zoek ging naar een doelpunt, maar dit leverde net als in de eerste helft geen grote kansen op. Naast Sánchez had ook Ajacied Edson Álvarez een basisplaats.

Bij Polen was Feyenoorder Sebastian Szymanski basisspeler. Hij werd na ruim 70 minuten gewisseld, zonder noemenswaardige wapenfeiten achter zijn naam.

Het laatste kwartier ging het spelbeeld flink op en neer, maar een kans zoals die van Lewandowski kort na rust kwam er niet meer. Ook niet in de inmiddels op dit WK gebruikelijke lange extra tijd. Ditmaal ging het om zeven minuten.

In die extra tijd kreeg Lewandowski nog een goede schietkans, maar Ochoa stond opnieuw in de weg.

Polen speelt zaterdag tegen de nummer 1 in de poule, Saudi-Arabië. De Mexicanen treffen dan Argentinië.