Max Verstappen tijdens de tweede training
NOS SportAangepast

Verstappen rijdt wel in tweede training en zet meteen snelste tijd neer

Met een tijd van 1.25,146 heeft Max Verstappen de snelste ronde tot dusver neergezet in de trainingen voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Tijdens de eerste oefensessie kwam de Formule 1-wereldkampioen van Red Bull niet in actie.

"Ik was erg tevreden met de auto", meldde Verstappen. "De weersomstandigheden van vandaag zullen vergelijkbaar zijn met die in de kwalificatie en de race, ik verwacht dat we het dan goed zullen doen."

In de tweede training was Verstappen zo'n 0,3 seconde sneller dan George Russell van Mercedes. De Duitse renstal domineerde de eerste training nog. Russell reed toen de tweede tijd achter teamgenoot Lewis Hamilton.

Verstappen bleef tijdens de eerste training aan de kant

De laatste race van het jaar staat vooral in het teken van de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap achter Verstappen. In beide trainingen was Ferrari-coureur Charles Leclerc nipt sneller dan Sergio Pérez van Red Bull.

Vorig weekend in Brazilië kreeg Verstappen het nog aan de stok met Pérez, nadat de Limburger in de slotronde teamorders had genegeerd door Pérez niet voorbij te laten. De twee hebben het inmiddels uitgesproken en Verstappen heeft toegezegd Pérez indien mogelijk te helpen in zijn strijd om de tweede plaats.

Pérez staat nu net als Leclerc op 290 punten. Red Bull staat overigens op het punt om Daniel Ricciardo vast te leggen als reservecoureur achter Verstappen en Pérez. De ervaren Australiër keert na vier jaar terug bij het team.

Acht nieuwe coureurs

Verstappen was een van de acht coureurs die in de eerste training op het Yas Marina Circuit zijn stoeltje afstond. Ook Fernando Alonso, Carlos Sainz, Lando Norris, Lance Stroll, Zhou Guanyu, Mick Schumacher en Nicholas Latifi kwamen niet in actie.

De Nieuw-Zeelander Liam Lawson verving Verstappen. De 20-jarige coureur, die onderdeel is van het juniorenprogramma van de Oostenrijkse renstal, zette de vijfde tijd neer.

Enkele andere coureurs die in actie kwamen waren Formule 2-kampioen Felipe Drugovich uit Brazilië, de Mexicaanse IndyCar-coureur Patricio O'Ward en de Australiër Jack Doohan, de zoon van voormalig MotoGP-rijder Mick Doohan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl