AFP
NOS Sport

Red Bull haalt Ricciardo terug als reservecoureur; druk op Pérez neemt toe

Daniel Ricciardo keert volgend jaar terug bij Red Bull Racing. De Australiër wordt reservecoureur achter Max Verstappen en Sergio Pérez, liet topman Helmut Marko zich ontvallen in Abu Dhabi.

De 33-jarige Ricciardo moet na twee teleurstellende jaren vertrekken bij McLaren. Hij was ook in beeld bij Mercedes om reservecoureur te worden, maar kiest voor Red Bull. Alleen de handtekening ontbreekt nog.

"Ik had ook voor een kleiner Formule 1-team kunnen gaan rijden, maar ik kies bewust voor een bijrol bij een topteam", zei Ricciardo onlangs tegen de NOS. "Zo blijf ik in beeld in de Formule 1. Als je eenmaal weg bent uit de Formule 1, is het bijna onmogelijk om terug te keren."

Van 2016 tot en met 2018 was Ricciardo al teamgenoot van Verstappen. De twee onderhielden in die tijd een zeer goede relatie. Dat laatste kan niet worden gezegd van Verstappen en Pérez. Vorige week bij de Grand Prix van Brazilië was de Mexicaan woedend toen de Nederlander stalorders negeerde door hem niet voorbij te laten.

Weer vast stoeltje

Met Ricciardo heeft Red Bull volgend jaar een ervaren stand-in mocht Pérez tegenvallend presteren. De Australiër hoopt zelf op meer. "Het is mijn doel om in 2024 weer een vast stoeltje te hebben", zei Ricciardo.

Ricciardo vertrok bij Red Bull, omdat hij toen geen tweede viool wilde spelen achter Verstappen. De afgelopen jaren reed hij bij Renault en McLaren, maar dat werd geen groot succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl