NOS Sport

'Ben nooit een slechte teamgenoot geweest', bezweert Verstappen, die Pérez gaat helpen

Verstappen over incident met Pérez: 'Kou is uit de lucht'

Er was flink wat te doen om de slotfase van de GP van Brazilië, afgelopen zondag. Op Interlagos, het circuit in São Paulo, was Sergio Pérez furieus op teamgenoot Max Verstappen, die stalorders negeerde en de Mexicaan niet liet passeren in de laatste ronde. Het kostte Pérez kostbare punten in de strijd om de tweede plaats in de WK-stand.

Vier dagen later, het Formule 1-circus is inmiddels in Abu Dhabi geland, kwam Red Bull met een verklaring die Verstappen van elke blaam zuiverde. "Als team hebben we fouten gemaakt in Brazilië. We hadden de situatie die zich in de laatste ronde voordeed niet voorzien en we hadden voor de race geen strategie afgesproken voor een dergelijk scenario."

"Na de race sprak Max open en eerlijk, waardoor beide coureurs hun problemen konden oplossen. Het team accepteert de redenering van Max."

Op de persconferentie in aanloop naar de laatste GP van het seizoen lichtte Verstappen zelf ook zijn besluit van zondag toe. "Het ging over iets wat eerder in het seizoen was gebeurd. Daar had ik het met mijn team al eerder over gehad", hulde Verstappen zich enigszins in nevelen.

"Er was wat miscommunicatie op zaterdag en zondag; mij was niets verteld over een eventuele positieruil tijdens de race. Het kwam pas in de laatste ronde aan de orde. Het team kon weten wat mijn reactie zou zijn, omdat ik daar een week daarvoor al over gesproken had."

AFP
Max Verstappen Sergio Pérez gemoedelijk naast elkaar in Abu Dhabi

Na de race werden er volgens Verstappen goede gesprekken gevoerd, waarbij alles op tafel werd gelegd en bestaande problemen opgelost. "Achteraf gezien had dat gesprek eerder plaats moeten vinden", aldus Verstappen. "Ik ben nooit een slechte teamgenoot geweest, altijd erg behulpzaam. Dat weet het team ook. Ik stel altijd het teambelang voorop."

De tweevoudig wereldkampioen haalde ook uit naar de media, die volgens hem medeverantwoordelijk zijn voor de online haat die hij en zijn familie de afgelopen dagen over zich heen hebben gekregen.

"Na de race werd ik als slecht afgeschilderd in de media, waarbij niemand het hele verhaal wist. Alles wat ik daarover heb gelezen, was afschuwelijk. Wat er over mij geschreven wordt, is belachelijk."

"Ik ben klaar met deze onzin. Zodra er iets negatiefs is, moet het uitgelicht worden. Het is ziekelijk om daar deel van uit te maken. Het is teleurstellend om te zien dat er zo veel slechte dingen worden geschreven door mensen die de feiten niet kennen", zei Verstappen, die vervolgens die feiten niet wilde delen. "Dat blijft tussen mij en het team."

De kou lijkt in ieder geval uit de lucht tussen Verstappen en Pérez, die zondag met Ferrari-coureur Charles Leclerc zal strijden om de tweede plek in de uiteindelijke WK-stand. Dit keer zal de Nederlander de Mexicaan wel helpen, mocht dat zo uitkomen.

"Ik kijk uit naar de strijd tussen 'Checo' en Charles. Als team zijn we nog nooit als eerste en tweede geëindigd in het kampioenschap. Als we dat kunnen behalen zou dat geweldig zijn. Als de mogelijkheid er is om te helpen, ga ik dat doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl