Reuters
NOS Sport

Pérez furieus op Verstappen na negeren stalorders: 'Laat zien wie hij echt is'

Terwijl George Russell met het team van Mercedes zijn eerste grandprixzege in de Formule 1 aan het vieren was, moest Red Bull Racing een binnenbrandje blussen op Interlagos, het circuit van de GP van Brazilië.

Sergio Pérez had na afloop van de race furieus gereageerd op Max Verstappen. De Mexicaan was op z'n zachtst niet blij dat zijn teamgenoot hem in de laatste raceronde niet liet passeren.

'Twee wereldtitels dankzij mij'

"Dit laat zien wie hij echt is", foeterde Pérez direct na de finish over de boordradio. Even later was de boosheid van de Mexicaan nog niet bekoeld. "Ik begrijp zijn reactie niet, hij heeft twee wereldtitels dankzij mij. Na alles wat ik voor hem heb gedaan, is dit teleurstellend."

Verstappen ging in de slotfase van de race Pérez voorbij naar de zesde plaats, in een poging om Fernando Alonso van de vijfde plaats te stoten. Het was onduidelijk in hoeverre de Nederlander daarbij een vrijgeleide van de Mexicaan had gekregen.

De Limburger hoorde vervolgens tot twee keer toe van Red Bull dat hij de zesde plaats terug aan Pérez moest geven als duidelijk werd dat Alonso buiten bereik zou blijven.

Reuters
Sergio Pérez

Verstappen gaf hier geen gehoor aan en kwam tegen de wens van Red Bull als zesde over de finish. "We hebben het daarover gehad. Jullie hoeven dat niet nog een keer aan mij te vragen. Ik heb zo mijn redenen en daar blijf ik bij", zei Verstappen over de boordradio.

De beslissing van Verstappen is opvallend aangezien hij al lang en breed wereldkampioen is, terwijl Pérez nog met Charles Leclerc volop strijdt om de tweede plaats om het wereldkampioenschap. De Mexicaan en Monegask staan op 290 punten.

Brandje geblust

Na de race werden alle partijen bij elkaar geroepen op het geïmproviseerde Red Bull-kantoor van Interlagos om het brandje te blussen. "Ik begrijp dat Checo teleurgesteld is, maar ik heb ook mijn reden uitgelegd waarom ik dit heb gedaan", aldus Verstappen. "Het is goed dat we met elkaar hebben kunnen zitten om het erover te hebben."

Pérez en Verstappen begraven strijdbijl: 'Goed dat we het erover gehad hebben'

"We gaan nu door naar Abu Dhabi. Als Checo daar nog extra punten nodig heeft, dan zal ik hem helpen", beloofde Verstappen, die niet wilde vertellen wat de exacte reden was van zijn actie.

Openstaande rekening?

Verstappen wilde ook niet ingaan op de suggestie van diverse journalisten op Interlagos dat hij nog een rekening moest vereffenen met Pérez, naar aanleiding van de Grand Prix van Monaco dit jaar.

De Mexicaan zou naar verluidt in mei tijdens de kwalificatie opzettelijk zijn gecrasht om zo een goede startpositie voor de race te behouden. Hij zou Verstappen daarmee een goede klassering hebben ontnomen.

Het was voor Verstappen bovendien voor het tweede jaar op rij dat hij in Monaco vanwege een crash van een andere coureur geen aanspraak kon maken op poleposition, een belangrijke voorwaarde om in Monaco te kunnen winnen.

Teambaas Christian Horner, die voor het oog van de televisiecamera van Viaplay nog in discussie was met Verstappens manager Raymond Vermeulen, wilde het voorval zo snel mogelijk achter zich laten. "We gaan als één team richting Abu Dhabi en daar alles eraan doen om Checo aan de tweede plaats in het wereldkampioenschap te helpen."

NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl