ANP
NOS Sport

Schumacher raakt na twee jaar zijn stoeltje kwijt in Formule 1, Hülkenberg terug

Mick Schumacher neemt na twee jaar alweer afscheid van de Formule 1. De renstal van Haas maakt na een lange periode van twijfel officieel bekend dat er daar geen toekomst meer is voor de 23-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Omdat verder alle stoeltjes in de koningsklasse van de autosport voor volgend seizoen al bezet zijn, is er voor Schumacher geen vaste plek meer beschikbaar.

Haas presenteert de ervaren Nico Hülkenberg (35) als vervanger, waardoor er toch nog een Duitser actief blijft in de Formule 1. Dat was nog even de vraag, omdat Sebastian Vettel aankomend weekend na de Grand Prix van Abu Dhabi met pensioen gaat.

Schumacher krijgt daar de kans zijn puntentotaal nog wat op te vijzelen. Zijn achtste plaats in Engeland en een zesde plek in Oostenrijk leverden hem dit jaar de enige WK-punten uit zijn carrière op.

Naast zijn zeer matige prestaties worden hem ook twee zware en dure crashes aangerekend. In Saudi-Arabië startte hij niet, nadat hij tijdens de kwalificatie hard in een muur was gereden. In Monaco brak zijn auto zelfs in twee stukken toen hij uit de bocht vloog, waarna de race zelfs een half uur moest worden stilgelegd.

ANP
De auto van Mick Schumacher in twee stukken

Vader Michael had op de leeftijd van Mick zijn eerste race al gewonnen en bovendien al tal van keren op het podium gestaan. Meerdere prominenten uit de sport noemen zijn achternaam vooral een grote last voor Mick Schumacher.

Alle teams zijn nu rond, alleen de komst van Logan Sargeant bij Williams moet nog worden afgerond. Sargeant beschikt nog niet over een superlicentie om in de Formule 1 actief te mogen zijn. Haalt hij die niet, dan komt Schumacher daar heel misschien nog in beeld als alternatief.

Met wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en Nyck de Vries (AlphaTauri) zijn er komend seizoen hoe dan ook twee Nederlanders actief in de Formule 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl