Jasper Cillessen tijdens het Nations League-duel met Wales in juni
NOS VoetbalAangepast

Cillessen niet, Simons en Bijlow wel naar WK: bekijk de complete Oranje-selectie

Xavi Simons en Jeremie Frimpong zijn door Louis van Gaal opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar. Beiden maakten nog niet eerder deel uit van de Oranje-selectie.

Ten opzichte van de voorlopige selectie zijn dertien spelers afgevallen. Opvallendste naam daarbij is die van Jasper Cillessen. De doelman verruilde Valencia afgelopen zomer voor NEC, juist om zijn kansen op WK-deelname te vergroten. Cillessen kwam 63 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij miste het afgelopen EK door een coronabesmetting.

  • NOS
  • NOS
  • NOS
    Selectie Oranje

Justin Bijlow (Feyenoord) is wel door Van Gaal geselecteerd. De andere keepers die meegaan naar Qatar zijn Remko Pasveer (Ajax) en Andries Noppert (sc Heerenveen). Ook Mark Flekken (SC Freiburg) is afgevallen.

Onder de verdedigers uit de voorlopige selectie zijn vijf namen afgevallen: Sven Botman (Newcastle United), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), Devyne Rensch (Ajax), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Pascal Struijk (Leeds United).

Jordy Clasie (AZ), Ryan Gravenberch (Bayern München) en Guus Til (PSV) zijn de middenvelders die ontbreken in de WK-selectie. De aanvallers die niet meegaan naar Qatar zijn Arnaut Danjuma (Villarreal), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Brian Brobbey (Ajax).

De spelers komen maandag samen in Zeist, waar één training wordt afgewerkt op Nederlandse bodem. Een dag later vliegt de selectie naar Doha. Oranje opent het WK op 21 november tegen Senegal.

De bondscoach maakte de WK-selectie bekend met onderstaand filmpje:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl