Uitmuntend Bayern München haalt uit, boodschap Van de Ven aan Van Gaal

Een oppermachtig Bayern München heeft in de Bundesliga afgerekend met Werder Bremen. De eenzijdige wedstrijd eindigde in 6-1. Het uitvallen van Sadio Mané na twintig minuten baart zorgen richting het WK.

Mané, die over dertien dagen met Senegal hoopt aan te treden tegen Oranje, ging naar de grond na een duel met Werder-verdediger Amos Pieper en moest kort daarop vervangen worden. De ernst van zijn blessure is nog onduidelijk.

Sadio Mané wordt behandeld

Op dat moment stond het 1-1. Jamal Musiala nam met alweer zijn negende goal van het seizoen de openingstreffer voor zijn rekening. Anthony Jung trok echter snel de stand weer gelijk.

Daarna was het eenrichtingsverkeer. Bayern voerde het tempo op en liep nog voor de pauze uit naar 4-1. Serge Gnabry, Leon Goretzka en wederom Gnabry waren succesvol. Eric Maxim Choupo-Moting miste bij een 1-1 stand nog wel een penalty namens de thuisploeg.

Stand in de Bundesliga

De tweede helft bleek wat gezapiger. Bayern hoefde niet meer zo nodig en Werder ontbeerde kwaliteit om de spanning terug te brengen.

Leroy Sané, ingevallen voor Mané, raakte nog de paal namens Bayern en Gnabry zag zijn inzet onschadelijk gemaakt worden door Werder-keeper Jiri Pavlenka. Diezelfde Gnabry maakte in de slotfase toch nog de 5-1 en het slotakkoord was voor de ingevallen Mathys Tel, met een fraaie uithaal.

Bayern blijft zodoende koploper in de Bundesliga. Nummer twee SC Freiburg, met Mark Flekken op doel, komt woensdag in actie als het op bezoek gaat bij RB Leipzig.

Leon Goretzka

Matthijs de Ligt ontbrak bij Bayern. De Oranje-international is herstellende van knieklachten en behoort zaterdag zeer waarschijnlijk weer tot de wedstrijdselectie, voor het uitduel met Schalke 04.

Ryan Gravenberch, net als De Ligt opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK, kreeg van trainer Julian Nagelsmann twintig minuten speeltijd als invaller.

Micky van de Ven hoopt ook vurig op een definitieve selectie voor het WK en zette dinsdagavond zijn kandidatuur tegen Borussia Dortmund kracht bij met een goal. VfL Wolfsburg zegevierde uiteindelijk met 2-0.

Micky van de Ven schreeuwt het uit na zijn doelpunt

Van de Ven was een van de verrassingen in de voorselectie van Oranje. Evenals Sven Botman en Pascal Struijk kan hij links centraal in de verdediging een back-up zijn voor 'zekerheidje' Nathan Aké.

De Nederlandse centrale verdediger maakte in de beginfase zijn eerste goal in de Bundesliga door na een corner de bal bij de tweede paal binnen te koppen.

Redding Kobel

Van de Ven zag even daarvoor ploeggenoot Omar Marmoush bijna scoren, maar Dortmund-keeper Gregor Kobel had daar wel een redding in huis.

Ook Dortmund kreeg voor rust kansen, onder meer via Donyell Malen, eveneens hopend op een uitverkiezing voor het WK. Malen stuitte echter op doelman Koen Casteels en vlak voor de pauze schoot Niklas Süle net naast om even later de paal te treffen.

Donyell Malen aan de bal

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Casteels moest al vroeg ingrijpen bij een vrije trap van Raphaël Guerreiro en een kopbal van Youssoufa Moukoko.

Wolfsburg hield, ondanks aandringen van Dortmund, stand en was via Felix Nmecha en Jakub Kaminski nog dicht bij de 2-0. Die viel alsnog, in blessuretijd kon Lukas Nmecha juichen na een intikker.

Doelpuntenmaker Van de Ven kon, ook gezien zijn spel, terugkijken op een geslaagd optreden.