liveblog
NOS VoetbalAangepast

PSV nieuwe koploper eredivisie na zege op Feyenoord en nederlaag Ajax

Automatisch updates ontvangen op je smartphone bij nieuwe berichten in dit blog? Vink dan het belletje aan.

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Fijne avond!

Uitslagen en stand eredivisie

  • NOS
    Stand eredivisie na speelronde 7
  • NOS
    Uitslagen speelronde 7 eredivisie

AZ-AJA | Wedstrijdverslag

AZ te sterk voor Ajax, dat koppositie eredivisie nu kwijt is aan PSV

Ajax is de koppositie in de eredivisie kwijtgeraakt aan PSV. De Amsterdammers verloren op 'Super Sunday' de topper in Alkmaar tegen AZ met 2-1, terwijl PSV in Eindhoven met 4-3 van Feyenoord won.

Ajax kwam op voorsprong via Mohammed Kudus, maar Mees de Wit en Jens Odgaard bezorgden AZ de winst. In een hectische slotfase was Ajax een paar keer heel dicht bij een punt, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet.

Oktoberfest voor De Ligt en Bayern

  • Pro Shots
    Matthijs de Ligt met vriendin Annekee Molenaar bij het Oktoberfest
  • Pro Shots
    Matthijs de Ligt bij het Oktoberfest
  • Pro Shots
    Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zijn er ook

AZ-AJA | Wedstrijdverslag

AZ wint van Ajax, dat koppositie eredivisie nu kwijt is aan PSV

Ajax is de koppositie in de eredivisie kwijtgeraakt aan PSV. De Amsterdammers verloren op 'Super Sunday' de topper in Alkmaar tegen AZ met 2-1, terwijl PSV in Eindhoven met 4-3 van Feyenoord won.

Ajax kwam op voorsprong via Mohammed Kudus, maar Mees de Wit en Jens Odgaard bezorgden AZ de winst. In een hectische slotfase was Ajax een paar keer heel dicht bij een punt, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet.

AZ-AJA | 90+8' Afgelopen!

Einde wedstrijd in Alkmaar. AZ brengt Ajax de eerste nederlaag van het seizoen toe. PSV, dat eerder op de dag won van Feyenoord, is de nieuwe koploper in de eredivisie.

AZ-AJA | 90+3' Geweldige redding Verhulst!

Lucca kopt de bal hard richting AZ-doel, maar doelman Hobie Verhulst tikt heel fraai de bal over de lat. Nog altijd 2-1 voor AZ.

AZ-AJA | 89' Nog wel wat actie

Ajax jaagt nog wel op de gelijkmaker, maar kansen komen er nog niet. Er gebeurt wel genoeg. Reijnders haalt Brobbey neer en krijgt geel, waar rood ook zomaar had gekund. Verder is er een opstootje tussen Hatzidiakos en Tadic en komen er maar liefst 8 minuten speeltijd bij.

AZ-AJA | 80' Hoe gaat die er niet in?

Van dichtbij Bergwijn die het doel onder vuur neemt, maar weer staat er iemand op de lijn om AZ te redden. Dit keer is het Reijnders die met een schouder de bal uit het doel werkt.

AZ-AJA | 69' De Wit op de lijn!

Ajax heel dicht bij de gelijkmaker. Kudus haalt uit vanaf randje zestien, maar Dani de Wit kan de bal maar net voor de lijn keren.

AZ-AJA | 66' Odgaard en De Wit dicht bij doelpunt

AZ is hard op weg naar de 3-1. Eerst is het Odgaard die zijn inzet door Pasveer net gekeerd ziet worden, daarna komt Dani de Wit net te kort om binnen te koppen.

AZ-AJA | AZ dringt aan

Een paar goede kansen achter elkaar voor de Alkmaarders, maar iedere keer wordt de bal recht op Pasveer afgevuurd. Aan de andere kant grijpt Schreuder in en brengt hij spits Brobbey voor verdediger Rensch.

AZ-AJA | 53' Enerverend begin

Geen saaie hervatting van de tweede helft. Het is meteen bal in Alkmaar, waar Reijnders met een schot naar de verre hoek bijna Pasveer verrast. De routinier tikt de bal net naast.

AZ-AJA | 46' Tweede helft

We spelen weer in Alkmaar waar bij Ajax Klaassen in het veld is gekomen voor Taylor.

AZ-AJA | 45+5' DOELPUNT AZ!

Op slag van rust komt AZ op voorsprong. Bassey staat te slapen waardoor Odgaard bij een diepe bal geen buitenspel staat. Oog in oog met Pasveer schiet hij kalm de 2-1 binnen. Nijhuis fluit daarna meteen voor de rust.

AZ-AJA | 45+2' Einde wedstrijd voor Martins Indi

Een aderlating voor AZ. Bruno Martins Indi, onlangs door Louis van Gaal opgeroepen voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België, moet geblesseerd naar de kant. Bij een pass schiet het erin bij de verdediger. De 18-jarige Maxim Dekker is zijn vervanger.

Bruno Martins Indi

AZ-AJA | Leuk voor Mees de Wit

Mees de Wit scoort tegen de ploeg waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Hij scoorde niet in 5 optredens voor Jong Ajax in de Eerste Divisie.

Dit is het eerste eredivisiedoelpunt van De Wit voor AZ. Vorig seizoen maakte hij wel 2 van zijn 4 treffers voor PEC Zwolle tegen zijn huidige werkgever, in Alkmaar tijdens een 3-2 overwinning van AZ op PEC.

AZ-AJA | 40' DOELPUNT AZ!

Vlak voor rust komt AZ op gelijke hoogte. Rensch gaat opzichtig in de fout en glijdt over de bal heen. Mees de Wit pikt op en schuift de bal in de verre hoek. 1-1 in Alkmaar.

PSV-FEY | Reacties Gakpo, Til en Van Nistelrooij

AZ-AJA | 26' Ajax ontsnapt

Daar was het bijna gelijk. Dani de Wit geeft voor en Beukema komt net te kort om de bal binnen te werken. Na een klein half uur spelen is de wedstrijd redelijk in evenwicht.

AZ-AJA | 12' DOELPUNT AJAX!

De eerste kans voor Ajax is meteen raak. Taylor gaat diep en geeft af op de vrije Kudus die simpel binnen tikt.

AZ-AJA | 8' Eerste kans voor AZ

De eerste echte kans is voor de thuisploeg. Odgaard zet zijn voet tegen de bal na een voorzet van Sugawara. Pasveer moet vervolgens gestrekt om er een corner van te maken.

AZ-AJA | Wat feitjes op een rij

- AZ ontvangt Ajax voor de 45ste keer in Alkmaar. Het won thuis tien keer en moest de zege 22 keer aan Ajax laten. 13 keer werd het gelijk.

- Vorig seizoen werd het in Alkmaar 2-2 en in Amsterdam werd het 2-1 voor AZ. Ajax schakelde AZ vorig seizoen uit in het bekertoernooi: 2-0.

- AZ is ongeslagen (vier zeges) en Ajax is koploper met de maximale score.

- Bij AZ ontbreken vanwege blessures de topscorers Pavlidis en Karlsson. Ajax mist de geblesseerde Sánchez.

- Dani de Wit en Mees de Wit doorliepen allebei de jeugdopleiding van Ajax. Dani kwam uiteindelijk tot 5 eredivisieduels in de hoofdmacht voor hij in de zomer van 2019 naar AZ verkaste. Mees speelde enkel 5 competitieduels voor Jong Ajax in de Eerste Divisie.

AZ-AJA | 1' Aftrap

De laatste wedstrijd van de dag is ook begonnen inmiddels. PSV is door de zege naast Ajax gekomen aan kop van de ranglijst, maar AZ kan bij winst Feyenoord voorbij.

HEE-TWE | Wedstrijdverslag

Vreugde bij Heerenveen

Heerenveen klopt FC Twente en nestelt zich stevig in subtop: 2-1

sc Heerenveen heeft zich na een 2-1 zege op FC Twente stevig in de subtop genesteld. De Friezen zijn de Tukkers bovendien tot op één punt genaderd.

Virgil Misidjan eiste in de beginfase de hoofdrol op. De Twente-aanvaller werd eerder dit seizoen nog uit de selectie gezet, nadat hij had geweigerd om op de bank te zitten tegen Excelsior. Daarop besloot trainer Ron Jans hem tijdelijk te verwijderen.

AZ-AJA | En door

Nog een wedstrijd op het programma in speelronde 7 van de eredivisie, en wat voor een! AZ en Ajax sluiten in Alkmaar het weekend af.

HEE-TWE | 90+7' Afgelopen!

Heerenveen pakt de volle buit door in eigen huis met 2-1 te winnen van Twente. De Friezen komen daardoor op 1 punt van de Tukkers. 13 om 12.

PSV-FEY | Wedstrijdverslag

Cody Gakpo en Xavi Simons vieren de 2-1

Gakpo schittert in zinderende topper en leidt PSV naar 4-3 zege op Feyenoord

PSV heeft een sportieve crisis afgewend door in de eerste topper van het seizoen Feyenoord zijn eerste nederlaag in de eredivisie toe te brengen. In een zeer levendige topper die bol stond van de fouten werd het 4-3.

Twee dagen na het vertrek van John de Jong legde saillant genoeg het grootste zomerse succes van de opgestapte directeur voetbalzaken de basis voor de zege. De begeerde Cody Gakpo werd namelijk voor PSV behouden en was direct betrokken bij alle vier de Eindhovense goals.

PSV-FEY | 90+6' Einde wedstrijd

PSV brengt Feyenoord de eerste nederlaag dit eredivisieseizoen toe. Dankzij een ontketende Cody Gakpo wint de ploeg van Ruud van Nistelrooij verdiend met 4-3 van de Rotterdammers.

HEE-TWE | 89' Heerenveen houdt nog stand

Met nog een paar minuten te gaan probeert Heerenveen met man en macht de zege over de streep te trekken. Nog altijd 2-1 voor de Friezen.

PSV-FEY | 83' DOELPUNT PSV!

Weer pakt PSV de leiding. Uit de zoveelste corner van de dag, die eigenlijk niet gegeven had mogen worden omdat Gakpo de bal als laatste raakte, kopt Obispo raak. Daarna gaat de verdediger naar het gras en even later van het veld, want hij komt hard in aanraking met Trauner.

AZ met veel verdedigend ingestelde spelers tegen Ajax

Op papier treedt AZ straks aan tegen Ajax met zes verdedigers, of op z'n minst vijf. De vraag is waar Yukinari Sugawara en Mees de Wit precies gaan staan. De verdedigers kunnen ook worden ingezet als aanvallende vleugelspelers.

Duidelijk is dat er één targetman voorin rondloopt: Jens Odgaard.

De opstelling van AZ tegen Ajax

HEE-TWE | 69' Unnerstall houdt Twente in de race

In Heerenveen krijgt de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Pröpper schoffelt zijn tegenstander onderuit waarna de bal op de stip gaat. Unnerstall houdt daarna de strafschop van Sarr uit zijn doel. Het blijft 2-1 voor Heerenveen.

PSV-FEY | 73' DOELPUNT FEYENOORD!

Het is weer gelijk in Eindhoven. Kökcü schiet na een mooie schijnbeweging van ver en via Branthwaite de bal fraai achter Benitez.

De opstelling van Ajax voor het duel met AZ

Geen verrassingen in de opstelling van Ajax: het zijn dezelfde elf namen als voor het midweekse treffen met Liverpool.

Dat betekent dat Mohammed Kudus in de spits staat en Brian Brobbey weer op de bank zit.

De opstelling van Ajax tegen AZ

HEE-TWE | Thuisploeg nog op 2-1

In Heerenveen leiden de Friezen nog altijd met 2-1 tegen Twente, dat na rust alleen gevaarlijk is geweest via Cerny. Zijn schot werd gepakt door Noppert.

PSV-FEY | 55' Slot grijpt in

Ook na rust blijft PSV de bovenliggende partij. Reden genoeg voor trainer Arne Slot om zijn hele voorhoede te wisselen. Walemark, Gimenez en Paixao vervangen Idrissi, Jahanbakhsh en Danilo.

PSV-FEY | 47' DOELPUNT PSV!

Meteen weer vuurwerk in Eindhoven. Guus Til doet zijn oude ploeg pijn door een voorzet van Gakpo binnen te tikken. Feyenoord-keeper Bijlow, die in botsing komt met een verdediger, zag er daar niet al te best uit. Even later maakt hij het een klein beetje goed door knap te redden.

PSV-FEY | 46' Tweede helft

Daar gaan we weer. Geen wissels aan beide kanten.

HEE-TWE | 45' Rust

Ook in Heerenveen is het rust. Twente kreeg grote kansen op de 0-2, maar gaat uiteindelijk met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

PSV-FEY | 45' Rust

Even op adem komen na een heerlijke eerste helft. Geen voetbal van een heel hoog niveau, dat is ook lastig met het natte, gladde veld, maar wel een bol van energie leuke momenten. Feyenoord begon sterk, PSV had daarna verreweg de overhand, maar beide ploegen gaan alsnog met een gelijke stand naar binnen.

PSV-FEY | Duidelijke kwalificatie

PSV-FEY | 42' DOELPUNT FEYENOORD!

Een cadeautje van PSV. Obispo raakt de bal verkeerd waardoor Danilo vanaf een paar meter vrij kan inschieten.

HEE-TWE | 36' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

In Heerenveen is het ook zeker niet saai. Daar is de thuisploeg inmiddels op voorsprong gekomen. Verdediger Bochniewicz kopt van dichtbij de 2-1 binnen voor de Friezen.

PSV-FEY | 31' Bijlow redt Feyenoord

PSV blijft de bovenliggende partij en dit keer lijkt Veerman de stand naar 3-1 te tillen. Zijn fraaie afstandsschot wordt echter net zo fraai uit de hoek getikt door Bijlow. Niet lang daarna schiet Teze van dichtbij in het zijnet. Feyenoord hapt naar adem, PSV jaagt op de volgende treffer.

HEE-TWE | 28' DOELPUNT SC HEERENVEEN!

Van Ewijk maakt er 1-1 van tegen Twente. Hij schiet raak in de verre hoek.

HEE-TWE | 22' Twente op de lat!

In Heerenveen is Twente heer en meester. Ricky van Wolfswinkel met een goede kans, maar zijn inzet gaat op de lat. Het lijkt wachten op de 0-2.

PSV-FEY | 25' DOELPUNT PSV!

PSV zet Feyenoord flink onder druk en dat levert een verdiende voorsprong op. Gakpo met een bekeken schot in de verre hoek. 2-1 voor de thuisploeg.

PSV-FEY | Leuke weetjes

- Feyenoord opende op 20 oktober 1996 voor het laatst sneller de score tegen PSV in de eredivisie. Oussama Idrissi (3') scoorde vandaag een minuutje later dan Henrik Larsson (2') destijds. Het werd in 1996 uiteindelijk een monsterscore: PSV won met 7-2.

- Jarrad Branthwaite maakt het 2de competitiedoelpunt uit zijn carrière, na een 1-1 voor Everton op bezoek bij Chelsea op 16 december 2021. Branthwaite is na Gordon Nutt, Rob McDonald en Noni Madueke de 4de Engelse doelpuntenmaker bij PSV in de eredivisie.

PSV-FEY | 16' DOELPUNT PSV!

De thuisploeg komt op gelijke hoogte. Branthwaite glipt voor zijn man en tikt een corner netjes binnen. 1-1 bij dit levendige duel.

HEE-TWE | 11' Twente in de aanval

De bezoekers hebben duidelijk het betere van het spel. Ne een fraaie combinatie wordt het schot van Vlap gekraakt.

PSV-FEY | 11' Bijna 0-2

PSV staat te schutteren. De thuisploeg heeft wel het meeste balbezit en probeert Feyenoord onder druk te zetten, maar een slippertje van Obispo leverde bijna de tweede van de Rotterdammers op. Danilo wipt de bal echter over keeper Benitez en het doel heen.

HEE-TWE | 2' DOELPUNT FC TWENTE!

Met de klanken van het Friese volkslied die nog nagalmen schuift Misidjan heel beheerst de 0-1 binnen.

PSV-FEY | 3' DOELPUNT FEYENOORD!

Feyenoord jaagt de PSV-verdediging op en Idrissi krijgt al snel een kans om uit te halen. Met een bekeken schot vindt hij de verre hoek. De Rotterdammers al snel op voorsprong in Eindhoven.

HEE-TWE | 1' Aftrap

Ook in Heerenveen is de wedstrijd inmiddels begonnen.

PSV-FEY | 1' Aftrap

De eerste helft is van start gegaan in Eindhoven.

GAE-EMM | Wedstrijdverslag

Oliver Edvardsen is matchwinner met twee goals

Noorse nieuweling Edvardsen loodst Go Ahead Eagles langs Emmen

Zijn goals tegen PSV en Feyenoord leverden Go Ahead Eagles geen punten op, maar in de kelderkraker tegen FC Emmen drukte Oliver Edvardsen pas echt zijn stempel. De Noorse nieuweling maakte beide doelpunten tegen de Drenten: 2-0.

Edvardsen kwam deze zomer over van Stabaek en lijkt nu al een schot in de roos. De vleugelaanvaller maakte na ruim een halfuur de openingstreffer, nadat Willum Thor Willumsson de Noor in stelling had gebracht.

PSV-FEY | Wat feitjes op een rij

- Dit duel staat sinds de invoering van de eredivisie op het menu. PSV won de helft van de 66 thuiswedstrijden en Feyenoord won 21 keer in Eindhoven.

- Vorig seizoen (19 september) werd het 0-4 door treffers van Jens Toornstra (2x), Bryan Linssen en invaller Cyriel Dessers. De drie edities daarvoor eindigden in 1-1.

- Vorig seizoen in De Kuip leidde PSV met 2-0, maar werd het 2-2, onder meer door een omstreden strafschop voor de Rotterdammers in blessuretijd.

- Cody Gakpo van PSV is met zeven doelpunten topscorer van de eredivisie. Danilo (Feyenoord) trof vijf keer doel.

- Feyenoord won donderdag in De Kuip het Europa League-duel met Sturm Graz het 6-0. Arsenal-PSV werd uitgesteld.

- De grootste zege van PSV op Feyenoord stamt uit oktober 2010. Toen won PSV onder Fred Rutten (nu assistent-coach in Eindhoven) met 10-0.

- Bij Feyenoord ontbreekt Lutsharel Geertruida, die herstellende is van de ziekte van Pfeiffer.

- Guus Til keert terug in de basis bij PSV. Til scoorde in zijn laatste basisoptreden, het met 2-1 verloren uitduel bij FC Twente op 3 september. Til maakte vorig seizoen 15 doelpunten in 32 eredivisieduels voor Feyenoord. Hij scoorde nog nooit tégen de Rotterdammers in de eredivisie.

GAE-EMM | 90+5' Afgelopen

Einde wedstrijd in Deventer. Go Ahead pakt drie punten en stijgt van de laatste naar de 13de plaats op de ranglijst.

GAE-EMM | Treffer Sow gaat niet door

Sylla Sow glipt langs zijn tegenstander en schiet knap de bal in de verre hoek. De VAR bekijkt de beelden en merkt op dat de aanvaller zijn tegenstander Bernadou een elleboogje geeft in aanloop naar zijn schot. Geen goal en de Fransman gaat groggy naar de kant.

GAE-EMM | 84' Go Ahead houdt stand

In Deventer heeft Go Ahead de 2-0 voorsprong stevig in handen. De slotfase is aangebroken en het moet nog raar lopen wil Go Ahead niet zijn tweede zege van het seizoen boeken en de laatste plaats in de eredivisie verlaten.

HEE-TWE | Wat feitjes op een rij

- Heerenveen pakte in de 29 eerdere ontmoetingen in Friesland negen keer de volle buit. Twente won twaalf keer.

- Vorig seizoen won Twente met 3-2 in Heerenveen. De twee edities daarvoor leverden geen treffers op. In Enschede won Twente met 2-0 van Heerenveen.

- Heerenveen verloor tegen Ajax voor het eerst dit seizoen en staat zesde. Twente heeft vier punten meer, maar staat slechts een plaats hoger.

- Antoine Colassin begint voor het eerst in de basis bij Heerenveen, na een invalbeurt tijdens een 5-0 verliespartij in de Arena vorig weekend. Colassin scoorde 3 keer in 4 duels in zijn eerste seizoen als prof bij Anderlecht zijn 2019/2020, maar scoorde niet meer in zijn latere 18 competitiewedstrijden.

- Virgil Misidjan keert terug in de basis bij Twente. Hij scoorde in zijn enige basisoptreden dit seizoen, thuis tegen Fortuna Sittard op 14 augustus (3-0).

HEE-TWE | Opstellingen

  • NOS
    Opstelling sc Heerenveen
  • NOS
    Opstelling FC Twente

GAE-EMM | Een ijskoude statistiek

Alle 6 thuisdoelpunten van Go Ahead in de competitie dit seizoen kwamen van Scandinavische spelers: Oliver Edvardsen (3, Noor), Isac Lidberg (2, Zweed), en een eigen doelpunt van Feyenoorder Patrik Wålemark (1, Zweed).

PSV-FEY | Feyenoord met zelfde elf tegen PSV

Opstelling Feyenoord

Feyenoord-trainer Arne Slot stuurt dezelfde elf namen het veld in die donderdag aan de aftrap stonden in de wedstrijd tegen Sturm Graz. Toen werd het 6-0 voor de Rotterdammers.

De opstelling van PSV tegen Feyenoord

De opstelling van PSV tegen Feyenoord

Daar is de opstelling van PSV. Zonder de lichtgeblesseerde El Ghazi treden de Eindhovenaren aan tegen Feyenoord. Guus Til, vorig seizoen een belangrijke pilaar bij de Rotterdammers, heeft een basisplaats bij PSV vandaag.

GAE-EMM | 57' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

Edvardsen met zijn tweede van de wedstrijd. De Noor komt goed voor zijn man en tikt de 2-0 binnen. Go Ahead op rozen.

GAE-EMM | 46' Tweede helft begint spectaculair

Kuipers met de snelle kans voor Go Ahead. En aan de andere kant komt Emmen ook in kansrijke positie. Een leuk begin van de tweede helft.

GAE-EMM | 45+1' Rust in Deventer

Beide ploegen mogen even de kleedkamers in om op te drogen. Na een gezapig begin kwam er steeds meer schwung in het duel en dat leverde Go Ahead een voorsprong op.

PSV-FEY | Rotterdammers aangekomen in Eindhoven

GAE-EMM | 31' DOELPUNT GO AHEAD EAGLES!

De nul is van het bord in Deventer. Eerst is het nog Lidberg die alleen voor de keeper komt, maar de bal net te ver voor zich uit speelt. Een minuut later wordt Edvardsen diepgestuurd en tilt hij de bal met een wippertje over keeper Oelschlägel heen. Go Ahead op voorsprong in eigen huis.

Go Ahead viert de 1-0

GAE-EMM | 20' Eerste kans voor Emmen

Daar was de eerste echte kans van de wedstrijd. Go Ahead-keeper De Lange gaat naar de hoek en tikt een schot van Vlak maar net uit zijn doel.

GAE-EMM | 1' Aftrap!

We zijn begonnen in Deventer.

GAE-EMM | Wat feitjes op een rij

- Dit treffen stond in de eredivisie nooit eerder op het programma. In de eerste divisie won Emmen in 2018 de laatste ontmoeting in Deventer: 0-1.

- Go Ahead (17de) boekte onlangs bij Volendam de eerste seizoenzege (2-3). Nummer 15 Emmen heeft 1 punt meer, maar verloor de laatste drie duels. Ook verloor het verdediger Jeff Hardeveld (knieblessure).

- GAE-coach René Hake was jeugdspeler en hoofdtrainer (2010-2012) van Emmen. Jeroen Veldmate (Emmen) promoveerde in 2021 met GAE naar de eredivisie.

- Jamal Amofa begint in de basis bij Go Ahead. De Eagles scoorden niet in de 3 eredivisieduels met Amofa in de basis dit seizoen (2-0 bij AZ, 1-0 bij FC Groningen, 0-1 thuis tegen Sparta).

- Willum Þór Willumsson staat voor het eerst sinds het met 2-0 verloren openingsduel bij AZ op 7 augustus in de basis bij Go Ahead. De IJslander viel vorige week wel in bij Volendam (2-3 winst).

GAE-EMM | Opstelling FC Emmen

Opstelling FC Emmen

GAE-EMM | Opstelling Go Ahead

Opstelling Go Ahead

Kudus lacht niet als hij scoort: 'Zo'n moment gaat dieper dan een doelpunt alleen'

De inspiratie van Kudus: 'Je ziet hoe blij ze zijn om hoe ik speel'

El Ghazi is terug, maar: 'Ik wissel goede wedstrijden af met mindere momenten'

Anwar El Ghazi

Kijkend naar de loopbaan van Anwar El Ghazi springen enkele seizoenen er bovenuit. Zijn eerste twee jaar bij Ajax, bijvoorbeeld, toen hij als een komeet de eredivisie binnenkwam. Daarna stokte het een beetje en vertrok hij naar het Franse OSC Lille.

Zijn laatste eredivisiedoelpunt voor Ajax was in Eindhoven tegen PSV, op 20 maart 2016 (0-2 winst Ajax). Zoals hij een seizoen eerder op 1 maart 2015 ook al met een doelpunt bijdroeg aan een 3-1 zege van Ajax in Eindhoven. Nu is hij terug in Eindhoven, als speler van PSV, waarmee hij zondag tegen Feyenoord speelt.

"Ik heb altijd het idee gehad om ooit terug te keren in Nederland", zegt El Ghazi. "Nederland is gewoon mijn land. Hier ben ik geboren en getogen. Dat idee had ik wel, om terug te komen, maar niet bij welke club."

Samenvattingen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden

Uitslagen, programma en stand in de eredivisie

  • NOS
    De uitslagen en het programma van speelronde 7 in de eredivisie
  • NOS
    De stand in de eredivisie per zaterdag 17 september

Welkom!

Vandaag vier wedstrijden in de eredivisie, met de krakers PSV-Feyenoord (14.30 uur) en AZ-Ajax (16.45 uur). Daarnaast hebben we Go Ahead Eagles-FC Emmen en sc Heerenveen-FC Twente in de aanbieding. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.