NOS Voetbal

Noorse nieuweling Edvardsen loodst Go Ahead Eagles langs Emmen

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - FC Emmen

Zijn goals tegen PSV en Feyenoord leverden Go Ahead Eagles geen punten op, maar in de kelderkraker tegen FC Emmen drukte Oliver Edvardsen pas echt zijn stempel. De Noorse nieuweling maakte beide doelpunten tegen de Drenten: 2-0.

Edvardsen kwam deze zomer over van Stabaek en lijkt nu al een schot in de roos. De vleugelaanvaller maakte na ruim een halfuur de openingstreffer, nadat Willum Thor Willumsson de Noor in stelling had gebracht.

Prachtige salto

De manier van juichen na de lob over doelman Eric Oelschlägel was misschien nog wel fraaier dan de treffer zelf. Uit het repertoire van Edvardsen kwam een prachtige salto tevoorschijn, waarbij de landing van de Noor nagenoeg perfect was.

De 1-0 deed de wedstrijd goed, want de beginfase kon afgedaan worden als gezapig. Beide ploegen namen nauwelijks risico's, met een patstelling tot gevolg.

Bekijk hieronder de reacties van Edvardsen en Emmen-trainer Dick Lukkien.

Doelpuntenmaker Edvardsen: 'Hou ervan show weg te geven aan fans'

Maar na de ingeving van Edvardsen trok Go Ahead Eagles, dat vorige week bij Volendam voor het eerst deze competitie won, het initiatief langzaam naar zich toe. Edvardsen kon bijna opnieuw juichen, maar Oelschlägel wist met kunst- en vliegwerk een nieuwe domper te voorkomen.

In de tweede helft kreeg Mark Diemers nog wel een mogelijkheid op de gelijkmaker. Met een uiterste krachtsinspanning in de vorm van een sliding voorkwam Jay Idzes dat Diemers kon afdrukken.

Daarna was het weer de beurt aan Edvardsen. Hij anticipeerde goed op een voorzet vanaf rechts van Mats Deijl en passeerde de kansloze Oelschlägel (2-0). Wederom had Edvardsen een salto in huis, met ditmaal een minder secure landing.

Na zijn publiekswissel, zo'n tien minuten voor tijd, zorgde de ingevallen Sylla Sow voor de 3-0, maar op advies van de VAR werd dat doelpunt geannuleerd wegens een overtreding van diezelfde Sow.

Go Ahead Eagles boekte de tweede zege op rij en verlaat met zes punten in totaal de laatste plaats in de eredivisie. Emmen blijft op vier punten en neemt na de nederlaag de rode lantaarn over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl